Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Θ. Τρύφων: "Αναγκαία η χάραξη μιας εθνικής πολιτικής φαρμάκου"

17/9/2020 5:45:37 μμ
Που θα εξασφαλίζει την επάρκεια της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η πρόσφατη υγειονομική κρίση ανέδειξε τη σημασία της διασφάλισης συνθηκών επάρκειας ειδικά σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και το φάρμακο. Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να μειώσουν το βαθμό εξάρτησης από τα εισαγόμενα φάρμακα από τρίτες χώρες και να υιοθετήσουν μια μακροπρόθεσμη, συνεκτική πολιτική, η οποία θα οδηγεί στην αυτάρκεια φαρμάκων και στην προσέλκυση επενδύσεων».
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρου Τρύφων στο Συνέδριο του Economist.

Ο Θ. Τρύφων τόνισε πως «έχουμε ως χώρα το μοναδικό πλεονέκτημα να παράγουμε εδώ τα φάρμακά μας και να εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά», ενώ εξήγησε πως «περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ασθενείς καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχωρίως από ελληνικά εργοστάσια».

Επικαλούμενος έρευνα του ΙΟΒΕ υπογράμμισε ότι «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να επενδύσει 650 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία», ενώ σημείωσε πως «έχουν κατατεθεί 36 επενδυτικά σχέδια ύψους 80 εκατ. ευρώ από ελληνικές και ξένες εταιρείες, ως αποτέλεσμα της ορθής απόφασης για συμψηφισμό του clawback με αντισταθμιστικές επενδύσεις του κλάδου».

«Οι επενδύσεις αυτές», τόνισε ο κ. Τρύφων, «έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την απασχόληση, τα δημόσια έσοδα και το ΑΕΠ της χώρας». Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι για κάθε 1 εκατ. ευρώ που επενδύεται, η πολλαπλασιαστική επίδραση της επένδυσης στο ΑΕΠ κυμαίνεται από 86%-129%.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πάρκο βιοτεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Σε έλλειψη φάρμακα με albendazole έως το 2028
Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK
Ε.Ε.: Νέα πρόταση για τις κρατικές προμήθειες φαρμάκων
Αφήνει πίσω το αποκλειστικό κριτήριο της χαμηλότερης τιμής
EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού