Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Θ. Γιαρμενίτης: Φέτος επενδύουμε σε όλα τα δίκτυα αγοράς, στο e-commerce, στις εξαγωγές και στα αντηλιακά

4/5/2022 3:02:12 πμ
Συνέντευξη του προέδρου του ΔΣ του ΠΣΒΑΚ στη Βάσω Καλυβιώτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες καλλυντικών κατά τη διάρκεια του 2022 εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει τόσο στη μεταφορά πρώτων υλών, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, αναπτύσσει με συνέντευξή του στο f.daily ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΣΒΑΚ, Θόδωρος Δ. Γιαρμενίτης. Όπως τονίζει ο «κλάδος θα στοχεύσει την τρέχουσα χρονιά σε όλα τα δίκτυα της αγοράς και ιδιαίτερα στο e-commerce, στις εξαγωγές, στον τουρισμό και στα αντηλιακά. Το μόνο εμπόδιο θα είναι ο πόλεμος».

Επένδυσαν οι εταιρείες καλλυντικών σε ανθρώπινο δυναμικό και νέα προϊόντα το 2021;

Οι εταιρείες μέλη του ΠΣΒΑΚ επένδυσαν σε νέο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε προϊόντα καλλυντικών χωρίς παύση. Η αγορά το αντιλαμβάνεται από την πληθώρα νέων προϊόντων. Η παρουσία νέων δικτύων, όπως το e-pharmacy και τα monobrands δίνουν νέα πνοή. Οι ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες διατήρησαν πλήρως τα στελέχη, είναι εταιρείες με προγενέστερη καλή πορεία και τώρα συνεχίζουν παρά την ενεργειακή ακρίβεια και την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών. Ωστόσο, παρ' όλα αυτά οι τιμές των καλλυντικών σημείωσαν μικρή άνοδο και οι προσφορές συνεχίστηκαν όπως πριν.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη χρονιά που πέρασε; Η κρίση που δημιούργησε η πανδημία θα ξεπεραστεί το 2022 ή άφησε ανεξίτηλα σημάδια στη βιομηχανία των καλλυντικών;

Η κρίση σε πολλά είδη καλλυντικών θα είναι κατά τη γνώμη μου υπεράνω καταστάσεων. Τα ίδια μηνύματα έχουμε και από την Cosmetics Europe.

Πού θα στοχεύσει ο κλάδος την τρέχουσα χρονιά;

Ο κλάδος θα στοχεύσει την τρέχουσα χρονιά σε όλα τα δίκτυα της αγοράς και ιδιαίτερα στο e-commerce, στις εξαγωγές, στον τουρισμό και στα αντηλιακά. Το μόνο εμπόδιο θα είναι ο πόλεμος.

Εκτιμάται ότι θα υπάρχει και νέα κρίση εξαιτίας της αύξησης των πρώτων υλών που έχει δημιουργηθεί ως απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία;

Το θέμα με τις πρώτες ύλες δεν είναι η αύξηση των τιμών όσο η αυτάρκειά τους και τα μεταφορικά μέσα. Γενικά είμαστε αισιόδοξοι για όλων των ειδών των εταιρειών καλλυντικών μικρού και μεγάλου μεγέθους. Η συνέχιση των ημερίδων και των εκπαιδευτικών συνεδρίων θα είναι η πολιτική μας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

8/6/2022 2:56:31 πμBest in Pharmacy Awards 2022
Έχετε λίγες ημέρες ακόμη για να διεκδικήσετε μια θέση στην κορυφή!
3/6/2022 12:33:03 πμBest in Pharmacy Awards 2022
Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων έως 10 Ιουνίου


Σχετικά άρθρα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
Τα φαρμακεία αποτελούν μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στο online delivery
Και καταγράφουν σημαντική αύξηση των παραγγελιών τους
Συνολική διαχείριση των ασθενών με διαβήτη πετυχαίνουν οι φαρμακοποιοί
Σύμφωνα με μελέτη ανασκόπησης του Yale New Haven Health System