Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


790 άτομα προσλαμβάνει η ΕΛΠΕΝ

8/2/2021 3:44:30 μμ
Για το νέο εργοστάσιο στη Κερατέα και το Κέντρο Εκπαίδευσης στα Σπάτα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Περίπου 790 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα και του νέου κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα που κατασκευάζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ.

«Η ELPEN σήμερα απασχολεί 1.100 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου και με αυτή τη στρατηγική επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, κυρίως για εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του brain drain. Παράλληλα, σημαντικά θα είναι τα οφέλη για την ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας με μια θετική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ, πάνω από 150%» δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα θα έχει δυο καινοτόμες μονάδες παραγωγής με τεχνολογίες που για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και το 85% της παραγωγής του προορίζεται για εξαγωγή. Το νέο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα θα εστιάσει στην έρευνα θεραπειών οριακής καινοτομίας και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο στην Κερατέα θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι εργασίες στο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα θα ολοκληρωθούν εντός του 2023.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Έκρηξη επενδύσεων και νέων εργοστασίων των φαρμακευτικών εταιρειών στην περιοχή






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος