Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Εφτά διαδραστικά παιχνίδια για την αξία του εμβολιασμού
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ της Νέας Ιωνίας
Να απαγορευτεί πλήρως η χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή
Έκκληση του Θ. Ροζενμπεργκ στον Ανδρέα Ξανθό


700 εκ. ευρώ θα δοθούν σε μικρές επιχειρήσεις

8/11/2018 1:42:55 μμ
Από το υπουργείο Οικονομίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο δράσεις για μικρές επιχειρήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με άρθρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος, έδωσε σχετικές διευκρινίσεις. Σύμφωνα με την ίδια, η δράση "Ενισχύω - Επιβραβεύω" ενεργοποιείται με 300 εκατομμύρια ευρώ και αφορά υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες διατήρησαν ή αύξησαν την απασχόλησή τους κατά το τελευταίο έτος, πριν από την υποβολή τους στη δράση.

Η δράση έχει δυο σκέλη: το πρώτο σκέλος της επιβράβευσης, θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης, με ένα κατ' αποκοπή ποσό ανά εργαζόμενο που θα αντιστοιχεί σε κάποιες ασφαλιστικές ημέρες. Το δεύτερο σκέλος είναι το κομμάτι της ενίσχυσης όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Η κ. Φωτονιάτα τόνισε ότι προϋπόθεση για να λάβει μαι εταιρεία την ενίσχυση είναι να αυξήσει -η ένταση της ενίσχυσης για την πρόσληψη νέου προσωπικού θα είναι γύρω στο 70%- και να καταρτίσει το προσωπικό.

Για τη δράση "Ενισχύω - Επιβραβεύω" ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες. «Ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και ενεργοποιούμε τις νέες δράσεις στηρίζεται στην άμεση αξιολόγηση και μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια, γι' αυτό και υπάρχει ένας χρόνος μεταξύ της δημοσιοποίησης της δράσης και του ανοίγματος για την υποβολή αιτήσεων» εξήγησε η γενική γραμματέας.

Η δεύτερη δράση, η οποία θα ενεργοποιηθεί επίσης στα τέλη Νοέμβριου, είναι η "Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων", η οποία θα αφορά πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ και θα χαρακτηρίζεται από άμεση αξιολόγηση και αντικειμενικά κριτήρια. Η δράση περιλαμβάνει ειδική μέριμνα στην ένταση ενίσχυσης για εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και ειδική μέριμνα και κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επενδύσουν σε ειδικές κατηγορίες στις οποίες φαίνεται να μην είναι πολύ πρόθυμες.
"Αλλά κατά τη δική μας στρατηγική είναι η μόνη επιλογή αν θέλουν να είναι βιώσιμες και δυναμικές" είπε η γενική γραμματέας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά οφειλές προ μνημονίων – από το 2006 και μετά
Συνεργασία του ΕΚΠΑ με τον κορυφαίο αμερικανικό κολοσσό GB Sciences


Σχετικά άρθρα

Στη Βουλγαρία αναζητούν τα φάρμακά τους οι ασθενείς της Ροδόπης
Τα προβλήματα του νομού με τις ελλείψεις φαρμάκων αναλύει η κ. Γ. Μπασδάνη
Κόντρα φαρμακοποιών και γιατρών με φόντο το διαβήτη
Τι απαντά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας