Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


700 εκ. ευρώ θα δοθούν σε μικρές επιχειρήσεις

8/11/2018 1:42:55 μμ
Από το υπουργείο Οικονομίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο δράσεις για μικρές επιχειρήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με άρθρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος, έδωσε σχετικές διευκρινίσεις. Σύμφωνα με την ίδια, η δράση "Ενισχύω - Επιβραβεύω" ενεργοποιείται με 300 εκατομμύρια ευρώ και αφορά υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες διατήρησαν ή αύξησαν την απασχόλησή τους κατά το τελευταίο έτος, πριν από την υποβολή τους στη δράση.

Η δράση έχει δυο σκέλη: το πρώτο σκέλος της επιβράβευσης, θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης, με ένα κατ' αποκοπή ποσό ανά εργαζόμενο που θα αντιστοιχεί σε κάποιες ασφαλιστικές ημέρες. Το δεύτερο σκέλος είναι το κομμάτι της ενίσχυσης όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Η κ. Φωτονιάτα τόνισε ότι προϋπόθεση για να λάβει μαι εταιρεία την ενίσχυση είναι να αυξήσει -η ένταση της ενίσχυσης για την πρόσληψη νέου προσωπικού θα είναι γύρω στο 70%- και να καταρτίσει το προσωπικό.

Για τη δράση "Ενισχύω - Επιβραβεύω" ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες. «Ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και ενεργοποιούμε τις νέες δράσεις στηρίζεται στην άμεση αξιολόγηση και μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια, γι' αυτό και υπάρχει ένας χρόνος μεταξύ της δημοσιοποίησης της δράσης και του ανοίγματος για την υποβολή αιτήσεων» εξήγησε η γενική γραμματέας.

Η δεύτερη δράση, η οποία θα ενεργοποιηθεί επίσης στα τέλη Νοέμβριου, είναι η "Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων", η οποία θα αφορά πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ και θα χαρακτηρίζεται από άμεση αξιολόγηση και αντικειμενικά κριτήρια. Η δράση περιλαμβάνει ειδική μέριμνα στην ένταση ενίσχυσης για εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και ειδική μέριμνα και κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επενδύσουν σε ειδικές κατηγορίες στις οποίες φαίνεται να μην είναι πολύ πρόθυμες.
"Αλλά κατά τη δική μας στρατηγική είναι η μόνη επιλογή αν θέλουν να είναι βιώσιμες και δυναμικές" είπε η γενική γραμματέας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024