Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


50 χρόνια συνεργασία ELPEN και φαρμακοποιών

10/7/2014 12:43:46 μμ
Στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της ELPEN, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γνωριμίας με τους φαρμακοποιούς στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας

 350 φαρμακοποιοί από τα νότια και δυτικά προάστια της Αθήνας παρευρέθηκαν στην 3η κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας που διοργανώθηκε από το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στον Πειραιά στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και εισηγητές ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, πρόεδρος και ιδρυτής της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος ELPEN, Κίττυ Κυζιρίδου, διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care, Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών παθήσεων Εγκεφάλου & Ιατρείου Μνήμης Νοσοκομείου Υγεία και πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, Έφη Θωμά, Assistant Product Manager Respiratory ELPEN, και Παναγιώτης Μαχαίρας, καθηγητής Βιοφαρμακευτικής - Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


Ο κ. Π. Μαχαίρας αναφέρθηκε στο θέμα της δραστικής ουσίας εστιάζοντας στο ότι «Το φάρμακο δεν είναι μόνο η δραστική».


Ο κ. Τρύφων στην ομιλία του εστίασε και αυτός σε θέματα γύρω από τη δραστική ουσία, το επώνυμο φάρμακο και την επιλογή του φαρμακοποιού σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες και τόνισε ότι «η εφαρμογή της καθολικής συνταγογράφησης με βάση τη διεθνή ονομασία της δραστικής ουσίας συνεπάγεται διαγωνισμούς και μείωση του κέρδους του φαρμακοποιού έως και κάτω του 1€! Αν αυτό εφαρμοστεί τότε αναμένεται αθρόα είσοδος ξένων πολυεθνικών γενοσήμων με πολλές αρνητικές συνέπειες για την εγχώρια παραγωγική φαρμακοβιομηχανία και την Ελλάδα με απώλειες σε θέσεις εργασίας, σε επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, σε εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και κρατικά έσοδα, αλλά και μείωση δαπανών για ιατρική εκπαίδευση και επιμόρφωση και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης με συνταγογράφηση των on-patent φαρμάκων.»


Η κ. Κυζιρίδου σημείωσε ότι «το 2014 το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η ELPEN θεωρεί αναγκαία και στηρίζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του φαρμακοποιού, αφού σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναδειχθεί η δυναμική του ελληνικού φαρμακείου. Αυτό που χρειάζεται είναι να αξιοποιηθούν πέντε καίριες παράμετροι, όπως η οργάνωση και εφαρμογή νέων καινοτόμων διαδικασιών, η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών κατηγοριών και υπηρεσιών, η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση, η επιστημονική προσέγγιση και ενημέρωση του ασθενή-καταναλωτή αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του φαρμακείου στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα.»


H νευρολόγος κ. Σακκά αναφέρθηκε στη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης που αντιμετωπίζουν οι υγιείς ενήλικες, λόγω του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης, και σημείωσε ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη, όπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική».


Ο κ. Δ. Πενταφράγκας αναφέρθηκε στην παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, τη συσκευή εισπνοών Elpenhaler®, της οποίας είναι εφευρέτης και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA GMBH στη Γερμανία και προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 και κυκλοφορεί σε 8 ευρωπαϊκές χώρες.


Η κ. Θωμά σημείωσε ότι η συσκευή Elpenhaler® έχει λάβει την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογία έναντι άλλων συσκευών εισπνοής, στη μελέτη "ANASA”, η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών από τις συσκευές εισπνοών. Στη μελέτη "ANASA” συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σε 79 διαφορετικά κέντρα.


Για περισσότερες πληροφορίες στο ανανεωμένο site: www.elpen.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας