Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


5 διατροφικές συμβουλές που θωρακίζουν την υγεία

7/12/2017 10:35:15 πμ
Από γρίπη, ιώσεις και γαστρεντερίτιδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το κρύο ξεκίνησε, με τη γρίπη, τις ιώσεις και τις γαστρεντερίτιδες να έχουν την τιμητική τους! Η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, αποκαλύπτει 5 μυστικά διατροφής που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και θα θωρακίσουν τον οργανισμό έτσι ώστε είτε να προλάβουμε τις ιώσεις είτε να τις περάσουμε πιο ήπια…

Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα αμυλούχα τρόφιμα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων, καθώς φαίνεται πως η παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να μειωθεί ακόμα και 50%! Για την πρόληψη και τη θεραπεία των ιώσεων, ο οργανισμός έχει ανάγκη θρεπτικά συστατικά και όχι σάκχαρα.

Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών

Βιταμίνη D: Όλοι γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C είναι η μαγική λύση για τα κρυολογήματα, αλλά η διατροφολόγος επισημαίνει ότι η βιταμίνη D υποστηρίζει την αντιμικροβιακή διαδικασία στο σώμα, ρυθμίζοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, άρα είναι πολύ πιο σημαντική από τη βιταμίνη C. Η ίδια συνιστά 2.000-5.000IU/ημέρα για την αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης στο αίμα (αν είναι χαμηλά) ή για τη διατήρησή τους. Η D3 στα 50-80ng/ml προσφέρει υγιή μεταβολισμό, καλή διάθεση, ισχυρή ανοσολογική λειτουργία, εξαιρετική οστική πυκνότητα και πολλά άλλα.


Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και έτσι είναι αποτελεσματικότατος στην καταπολέμηση μιας λοίμωξης. Επισκόπηση στο Cochrane διαπίστωσε ότι ο ψευδάργυρος μείωσε τόσο τη διάρκεια όσο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Σύμφωνα με έκθεση το Μάρτιο του 2008 στο The Journal of Infectious Diseases, συμπλήρωμα ψευδαργύρου μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος από 7 σε 4 ημέρες και μείωσε το βήχα από 5 σε 2 ημέρες.Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως στρείδια, σκούρο κρέας κοτόπουλου, μοσχαρίσιο κρέας, αμύγδαλα και κολοκυθόσπορους.

Περισσότερα φυσικά αντιμικροβιακά τρόφιμα

«Το σκόρδο όχι μόνο καταπολεμά τα βακτήρια, αλλά σκοτώνει επίσης τους μύκητες και τους ιούς. Οι φρέσκες σκελίδες σκόρδου έχουν το πιο ισχυρό αντιμικροβιακό αποτέλεσμα», υποστηρίζει η ειδικός, ενώ προτείνει και το τζίντζερ, το οποίο περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και το λαιμό: «Τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το μέσα λίγο πριν το πιείτε».

Πίνετε ζεστά υγρά

Τα ζεστά ροφήματα από βότανα, λεμόνι και οι σούπες είναι θρεπτικά, επουλωτικά και καταπραϋντικά, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό: Για παράδειγμα, ένας σπιτικός ζωμός με κόκαλα περιέχει ζελατίνη και κολλαγόνο που είναι απαραίτητα για ένα υγιές έντερο, το οποίο οδηγεί σε ένα υγιές ανοσοποιητικό. Τα βότανα και το λεμόνι καταπραΰνουν το λαιμό, ενυδατώνουν τον οργανισμό και του προσφέρουν αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Πάρτε προβιοτικά

Το υγιές έντερο είναι απαραίτητο για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, σύμφωνα με την ειδικό. Η καθημερινή λήψη, ακόμα και 2 καψουλών την περίοδο έξαρσης των ιώσεων, διατηρούν σε ισορροπία τη χλωρίδα του εντέρου, ώστε τα καλά βακτηρίδια να καταπολεμούν αποτελεσματικά τα κακά, όταν μπαίνουν στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί από τη Medem






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους