Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


4η Φεβρουαρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

3/2/2025 8:26:24 μμ
Κεντρικό μήνυμα για φέτος: «Ενωμένοι από τη μοναδικότητά μας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αποτελώντας μια σημαντική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τη νόσο. 


Όπως τονίζουν οι ιατροί της της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με βάση την πρόσφατη δημοσίευση των επιδημιολογικών δεδομένων για τον καρκίνο στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ογκολογία έχουν μειώσει τη θνητότητα της νόσου κατά 34% αποτρέποντας αυτό το διάστημα περίπου 4,5 εκατ. θανάτους. Ωστόσο, η επίπτωση της νόσου συνεχίζει και αυξάνει για μια σειρά από καρκίνους ιδίως σε γυναίκες μέσης ηλικίας.


Το 2025, η εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εγκαινιάζει έναν νέο τριετή κύκλο προσπαθειών με κεντρικό μήνυμα «Ενωμένοι από τη μοναδικότητά μας» (#UnitedbyUnique). Τα τελευταία χρόνια, όπως εξηγούν, έχουμε κατανοήσει την ετερογένεια της νόσου και θεωρούμε ότι ο καρκίνος κάθε ασθενούς είναι μοναδικός και πρέπει να αντιμετωπιστεί με εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση. Το μήνυμα της καμπάνιας επεκτείνει το θέμα της μοναδικότητας πέρα από τη βιολογία της νόσου και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει στον κοινό στόχο από τον οποίο εμπνεόμαστε: να νικήσουμε την ασθένεια. Η εκστρατεία στοχεύει επομένως να φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον ασθενή και όχι μόνο τη νόσο. Η ασθενοκεντρική προσέγγιση της νόσου θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών, να ενισχύσει τους δεσμούς ασθενών και ιατρικού προσωπικού και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Olonea δίπλα στις ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής της






Σχετικά άρθρα

LEO Pharma: 'Aδεια κυκλοφορίας για την σπεσολιμάμπη μετά από έγκριση της Ε.Ε.
Χορηγείται στη γενικευμένη φλυκταινώδη ψωρίαση
Έρευνα: 7 στις 10 γυναίκες δεν λαμβάνουν εξατομικευμένη φροντίδα για την ημικρανία
Οι ασθενείς ζητούν ευρωπαϊκές πολιτικές για τη γυναικεία υγεία
Intermed: Νέα δεδομένα για την τιβολόνη
Παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
To πρώτο κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης και της Covid-19 εγκρίνεται στην Ε.Ε.
Μαζί με άλλα 11 νέα φάρμακα που συνιστά ο ΕΜΑ