Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

37 συστάσεις για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των φαρμακοποιών με άλλους επαγγελματίες υγείας

15/9/2024 11:18:58 μμ
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα δήλωση πολιτικής (εδώ) σχετικά με τη διεπαγγελματική συνεργασία δημοσίευσε η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), ευθυγραμμίζοντας τις συστάσεις της με τις σύγχρονες πρακτικές παροχής φροντίδας υγείας.


Πρεσβεύοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των ειδικών βελτιώνει την περίθαλψη των ασθενών, η Ομοσπονδία καλεί τις κυβερνήσεις μεταξύ άλλων να θεσπίσουν ρυθμιστικά συστήματα και διαδικασίες, ώστε να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση ποιότητας και τα πεδία πρακτικής να ενθαρρύνουν την αποτελεσματική διεπαγγελματική συνεργασία.


Πρόκειται για 37 συστάσεις που απευθύνονται όχι μόνο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και στους ακαδημαϊκούς και στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι σήμερα -δεδομένων των πρόσφατων τεχνολογικών και δημογραφικών αλλαγών- καλούνται να διαχειριστούν ασθενείς σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως ισχύει π.χ. για τους διαβητικούς και τους παχύσαρκους αλλά και τους ψυχικά ασθενείς.


Από την πλευρά της η FIP δεσμεύεται να υποστηρίξει την πρόσβαση των φαρμακοποιών σε ακριβή δεδομένα ασθενών και τη δυνατότητα παρέμβασης σε αυτά, να συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς και οργανώσεις για την ανάλογη κατάρτιση του κλάδου και να συμβάλει στην αξιολόγηση των τρεχουσών πρακτικών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Την κατάρτισή τους προωθεί ο Π.Ο.Υ. και η FIP






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους