Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


3.100.000 αντιγριπικά εμβόλια βρίσκονται στην αγορά

3/11/2020 4:28:22 μμ
Σύμφωνα με τον Β. Κικίλια έχει ξεκινήσει και η κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου για τον εμβολιασμό COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεσο σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών κατά της COVID-19, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η κατάρτιση σχετικού επιχειρησιακού πλάνου σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, η Επιτροπή υλοποιεί παράλληλα το πλαίσιο προτεραιοποίησης του πληθυσμού. Αναφορικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό είπε ότι έχουν συνταγογραφηθεί 2.718.714 εμβόλια, έχουν εκτελεστεί 2.129.719, ενώ βρίσκονται στην αγορά 3.100.000. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, το υπουργείο υγείας συμπεριλαμβάνει και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη που τέθηκε σε εφαρμογή και εξασφάλισε 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σχετικά με την προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων το υπουργείο δήλωσε ότι πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος, αλλά υλοποιούνται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν
Πώς προσδιορίζεται η κερδοφορία και το κεφάλαιο κίνησης






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών