Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


17ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών

27/4/2009
15-17 Μαΐου 2009 στη Χερσόνησο Κρήτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) λαμβάνει χώρα από τις 15 έως και τις 17 Μαΐου 2009.

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο «Creta Maris», στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) λαμβάνει χώρα από τις 15 έως και τις 17 Μαΐου 2009. Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο «Creta Maris», στη Χερσόνησο Κρήτης. Με την αφορμή της διοργάνωσης του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 5 Μαΐου 2009 και ώρα 14:00, στην αίθουσα Thalia 2 του ξενοδοχείου Hilton, στην Αθήνα.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο., Θεόφιλος Καραχάλιος, αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής, αναφορικά με τις εξελίξεις στους τομείς της συνεχιζόμενης ιατρικής κατάρτισης και εκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο της φυσιολογίας των οστών, της επούλωσης των ιστών του μυοσκελετικού συστήματος και των μεταβολικών νοσημάτων των οστών. Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο είναι ο κατάλληλος χώρος συνάντησης και συζήτησης όλων των νεότερων επιστημονικών, κλινικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων.

 

Τα κύρια θέματα του Συνεδρίου είναι η επούλωση των ιστών του μυοσκελετικού συστήματος, η πρόληψη των πτώσεων και των οστεοπορωτικών επανακαταγμάτων, η αναθεώρηση των κριτηρίων οστικής πυκνομετρίας, η μη ανταπόκριση στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας θεραπείας στα οστά, ο διαβήτης και τα οστά, η νόσος Paget, η σχέση των ανδρογόνων με τα οστά και ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός.

 

Διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές, αλλά και προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους θα καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώση τους σε αυτούς τους τομείς. Το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με επιστημονικές εκδηλώσεις την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του με την Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. Παράλληλα με τις επιστημονικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού από τους χορηγούς του συνεδρίου που πάντα στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες της Εταιρείας.

 

Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες NYCOMED και Servier, ενώ αργυροί χορηγοί οι εταιρείες Novartis, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, Roche, GlaxoSmithKline, Sanofi Aventis, AMGEN. Λοιποί χορηγοί είναι οι εταιρείες: FARAN Laboratories, FARMANIC Chemifarma, DePuy, LEO, Μινέρβα Φαρμακευτική, PNG, Pharmanel, BIANEX, Optimum Orthopaedics, ΔΕΛΤΑ Daily. Το επίσημο site του Συνεδρίου είναι το http://www.eemmo2009.gr/.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ