Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


1,5 εκατ. ευρώ η αξία των φαρμάκων που εκλάπησαν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

20/10/2016 5:07:33 μμ
Δείτε τι είδους φάρμακα λήστεψαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ η ζημιά που προκλήθηκε στον ΕΟΠΥΥ από την ένοπλη επίθεση που έγινε τη Τρίτη τα ξημερώματα σε ένα από τα κεντρικά φαρμακεία του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην οδό Πειραιώς 167.


Τα φαρμακείο λειτουργεί πλέον κανονικά ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τις αστυνομικές αρχές, κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ κατέγραψε τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου.


Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που εκλάπησαν αφορούν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και είναι αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.


Το φαρμακείο συνεχίζει απρόσκοπτα τον ομαλό εφοδιασμό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού και καλύπτει πλήρως τις υπάρχουσες θεραπευτικές ανάγκες των δικαιούχων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων