Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Bristol Myers Squibb: Σταματά τις δραστηριότητές της στον τομέα των ΜΗΣΥΦΑ
Το σκεύασμα Depon θα διατίθεται πλέον από τη ΒΙΑΝ στην Ελλάδα
Η Συμβολή των Φαρμακοποιών στο μετασχηματισμό της Παγκόσμιας Υγείας
Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει δύο επίκαιρες διαδικτυακές εκδηλώσεις

145 νέα φάρμακα στη Θετική Λίστα Αποζημιούμενων Φαρμάκων

22/5/2020 3:03:56 μμ
Η απόφαση θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την ερχόμενη Δευτέρα εντάσσονται στη Θετική Λίστα Αποζημιούμενων Φαρμάκων 145 νέα φάρμακα, βιο-ομοειδή και γενόσημα όπως προανήγγειλε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Επιπλέον, εκτός από την ένταξη αυτών των νέων φαρμάκων ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών, θα εξαιρεθούν τα εμβόλια από το clawback του 2020 που πληρώνουν για την υπέρβαση του κλειστού προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ είναι σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση για τα φάρμακα τεσσάρων παθήσεων (με υπέρογκες ετήσιες φαρμακευτικές δαπάνες) κατά το πρότυπο της διαπραγμάτευσης που έγινε για την Ηπατίτιδα C.


Παράλληλα, θα προχωρήσει η υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Πολιτείας και Φαρμακευτικού Κλάδου για τις τιμές των φαρμάκων, ενώ τόνισε και την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση του επενδυτικού clawback ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπενθύμισε ότι πριν ακόμα την εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα, είχαν ενισχυθεί οι εμβολιασμοί για τη γρίπη προσθέτοντας πως το 2019 εμβολιάστηκαν 1.000.000 παραπάνω συμπολίτες μας σε σχέση με το 2018.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το σκεύασμα Depon θα διατίθεται πλέον από τη ΒΙΑΝ στην Ελλάδα