Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

14 τόνοι παραποιημένων καλλυντικών δεσμεύτηκαν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης

2/11/2018 12:42:37 μμ
Πρόκειται για προϊόντα πολύ γνωστών εταιρειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φυσικός έλεγχος σε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη, στο οποίο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 14,30 τόνοι παραποιημένων καλλυντικών, πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2018.


Η συγκεκριμένη δέσμευση αφορά 408 χαρτοκιβώτια περιέχοντα 215.136 τεμάχια απομιμητικών κραγιόν, αντηλιακών κρεμών, make-up, μάσκαρα με τα σήματα Chanel, Mac, Vichy, Max Factor, Maybelline, La Roche Posay, L'Oreal.


Συνολικά το β' Εξάμηνο 2018 έως σήμερα, σε ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πάταξης του παρεμπορίου, έχουν δεσμευτεί συνολικά 1085 χαρτοκιβώτια περιέχοντα 388.910 τεμάχια παραποιημένων εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα απετράπη η διάθεση στην αγορά απομιμητικών παιχνιδιών, γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών ειδών, ειδών κομμωτικής, ήχου, αξεσουάρ ένδυσης, γλυκισμάτων, ειδών ταξιδίου επώνυμων εταιρειών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξαπάτηση ή σε έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη