Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

13η ετήσια απονομή των Βραβείων Ε.Β.Ε.Α.

8/7/2008
Ποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν για τη δράση τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τα βραβεία του Ε.Β.Ε.Α. αποτελούν για τις επιχειρήσεις διάκριση για την προώθηση των εξαγωγών, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων διοίκησης, τη διεθνή δραστηριότητα, την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, την παραγωγή επώνυμων προϊόντων, την αύξηση της απασχόλησης, την προστασία του περιβάλλοντος, την αυξημένη κοινωνική ευθύνη, την παραδοσιακή παρουσία τους στην αγορά και τα επιτεύγματα των νέων αλλά και των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η 13η ετήσια απονομή των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών («Βραβεία Ε.Β.Ε.Α.»), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. Κ. Μίχαλος, ενώ τα βραβεία απένειμε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας.

Τα βραβεία του Ε.Β.Ε.Α. έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους Έλληνες επιχειρηματίες να προβούν σε δράσεις που θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, ικανών να διαπρέψουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Τα βραβεία αποτελούν για τις επιχειρήσεις διάκριση για την προώθηση των εξαγωγών, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων διοίκησης, τη διεθνή δραστηριότητα, την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, την παραγωγή επώνυμων προϊόντων, την αύξηση της απασχόλησης, την προστασία του περιβάλλοντος, την αυξημένη κοινωνική ευθύνη, την παραδοσιακή παρουσία τους στην αγορά και τα επιτεύγματα των νέων αλλά και των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών.

Μεταξύ των εταιρειών που βραβεύθηκαν περιλαμβάνονται οι εξής φαρμακευτικές εταιρείες:


Apivita Α.Ε.Β.Ε – Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος

Η Apivita είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών. Ιδρύθηκε το 1979 από τους φαρμακοποιούς Νίκο και Νίκη Κουτσιανά. Αστείρευτες πηγές έμπνευσής της αποτελούν η κοινωνία των μελισσών, η μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και η ολιστική προσέγγιση της υγείας και ομορφιάς με βάση τις αρχές του Ιπποκράτη. Χρησιμοποιεί υψηλής αξίας μελισσοκομικά προϊόντα, τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα και αγνά αιθέρια έλαια της ελληνικής χλωρίδας κυρίως από βιολογικές καλλιέργειες, για να παράγει φυσικά, αποτελεσματικά και επιστημονικά ελεγμένα προϊόντα που προάγουν έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Η Apivita ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δημιούργησε προσωπικά καλλυντικά προϊόντα, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του πελάτη.

Σήμερα η Apivita βρίσκεται σε 4.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα και σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαθέτει ολοκληρωμένες σειρές φυσικών προϊόντων καλλυντικής περιποίησης και προσφέρει υπηρεσίες ολιστικής ομορφιάς μέσα από συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχεία και spa στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Alapis Α.Β.Ε.Ε. – Βραβείο Αύξησης Απασχόλησης

Η εταιρεία Alapis προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών Veterin, Lamda Detergent, Ebik και Elpharma και των θυγατρικών αυτών και λειτουργεί με τη νέα της μορφή εδώ και ένα χρόνο. Εισήλθε δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά του κλάδου της υγείας, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας μεγάλης και πλήρως καθετοποιημένης μονάδας και στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στις αγορές της ευρύτερης Ανατολικής Ευρώπης. Η Alapis είναι εισηγμένη στο ΧΑ, στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με κεφαλαιοποίηση περίπου 2 δις €. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της υγείας, διαθέτοντας ένα ευρύτατο δίκτυο διάθεσης και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων καθώς και ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού εξοπλισμού σε πάνω από 5.000 φαρμακεία και 200 νοσοκομεία. Επιπλέον, η εταιρεία παράγει και εμπορεύεται απορρυπαντικά, καλλυντικά και βιολογικά προϊόντα. Η Alapis πρόσφατα εξαγόρασε 11 εταιρείες εντός κι εκτός Ελλάδος, προχώρησε στη ίδρυση θυγατρικών εταιρειών σε 7 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη δραστηριοποιείται στις αγορές της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σήμερα, η Alapis απασχολεί περισσότερα από 1.500 άτομα, στα οποία παρέχει ένα σύγχρονο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που εγγυάται τη συνεχή εξέλιξη των δεξιοτήτων τους, τη βελτίωση της απόδοσής τους και την ενίσχυση των δεσμών τους με τον Όμιλο.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Alapis στο 2007 ανήλθε σε 442,5 εκ. €, το EBITDA σε 117,3 εκ. € και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε 83,2 εκ. €. Εκτιμάται το 2008 ότι θα ανέλθουν σε 900 εκ. € οι πωλήσεις, σε 250 εκ. € το EBITDA και 160 εκ. € τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.


Π. ΜΠΑΚΑΚΟΣ Α.Ε. – Βραβείο Επιχείρηση & Παράδοση

Το 1902 ο φαρμακοποιός Πέτρος Μπακάκος ιδρύει στη γενέτειρά του Κροκεές Λακωνίας το πρώτο του φαρμακείο, το οποίο μεταφέρει το 1916 στην Αθήνα στην οδό Δώρου και το 1919 στην πλατεία Ομονοίας. Από τη θέση αυτή θα αποτελέσει μέχρι και σήμερα υπόδειγμα πρωτοπόρου επιχείρησης, καθώς θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο φαρμακείο της Ελλάδας και της Ν. Α. Ευρώπης. Το 1921 η επιχείρηση θα μετατραπεί σε "Π. Μπακάκος Ανώνυμη Εταιρεία Χημικών & Φαρμακευτικών Προϊόντων", διανύοντας δημιουργική και διαχρονική πορεία.

Στα χρόνια που ακολουθούν, το φαρμακείο Μπακάκος παραμένει σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα η επιχείρηση διευρύνει τις εμπορικές της δραστηριότητες στον τομέα των ιατροφαρμακευτικών και επιστημονικών ειδών και προϊόντων υγείας, ως αντιπρόσωπος μεγάλων οίκων του εξωτερικού, προμηθεύοντας ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, η τρίτη γενιά Μπακάκος συνεχίζει το έργο της επέκτασης της επιχείρησης, πέραν του φαρμακείου και των λοιπών δραστηριοτήτων της, και στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς με τη δημιουργία και ανάπτυξη των νέων χώρων Μπακάκος earcare, Μπακάκος nails και Μπακάκος beauty care.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily


Σχετικά άρθρα

Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF
Για 7η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης
Tikun Europe: Στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης
Ήρθαν με πτήση της Skyserv με τελικό προορισμό την Κόρινθο
H ΕLPEN ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα ακριτικά νησιά της χώρας μας
Και δώρισε έναν καρδιολογικό υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού