Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


12 άνθρωποι κρύβονται πίσω από τα περισσότερα fake news για τα εμβόλια COVID-19

20/5/2021 4:23:32 μμ
Σύμφωνα με έρευνα από το Center for Countering Digital Hate
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνα αποκαλύπτει ότι μόνο 12 άτομα είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος των παραπλανητικών ισχυρισμών που δημοσιεύονται αναφορικά με τα εμβόλια COVID-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και Twitter.

Η έρευνα με τίτλο: «Το Disinformation Dozen» διεξήχθη από το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (Center for Countering Digital Hate), ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό με γραφεία στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι 12 αυτοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές-ακτιβιστές, επιχειρηματίες του κλάδου της υγείας και γιατροί, παράγουν το 65% των shares με θέματα παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων. Οι ίδιοι διατηρούν πολλούς λογαριασμούς στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαναλαμβάνουν παλαιότερους ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια γενικά, προωθούν μηνύματα υπέρ της πιο φυσικής ζωής, μερικοί πωλούν συμπληρώματα διατροφής ή βιβλία.

Σύμφωνα με το www.npr.org, με τη δημοσίευση της έρευνας, η οποία ταυτοποιεί τους εν λόγω χρήστες, οι υπεύθυνοι για το Facebook και το Instagram ήδη κατήργησαν 16 λογαριασμούς και έχουν θέσει περιορισμούς σε 22 άλλους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα






Σχετικά άρθρα

Τα 12 νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε.
Μετά από θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία