Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

10 χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη δράση «Μαζί μια αγκαλιά»

7/5/2023 7:16:28 μμ
Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο Θάνος Κουτσούκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την προσέλευση και τη συμμετοχή περισσότερων των 10.000 πολιτών, ολοκληρώθηκε η πολυθεματική δράση για την υγεία, την πρόληψη και τον εθελοντισμό «Μαζί μια αγκαλιά» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συνολικής διάρκειας μιας εβδομάδας. Στη δράση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων συμμετείχαν συνολικά 26 φορείς, εθνικοί οργανισμοί, σύλλογοι ασθενών, πανεπιστημιακές κλινικές και εθελοντικές οργανώσεις.


Τα αποτελέσματα της δράσης είναι πλέον μετρήσιμα και το αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό από τους διοργανωτές, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και διατεθειμένοι να διατηρήσουν ενεργή τη σύμπραξη όλων αυτών των φορέων καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο κάθε χρόνο την περίοδο της άνοιξης να κορυφώνονται οι δράσεις με την παρουσία όλων μαζί στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης, εκ των βασικών διοργανωτών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω «Φιλοδοξούμε να γίνει ετήσιος θεσμός η διοργάνωση αυτή για την περιοχή μας, αλλά παράλληλα είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, με στόχο την εξύψωση της έννοιας της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, την ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν στην υγεία του, την προώθηση της αξίας της πρόληψης και της υγιεινής διαβίωσης. Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές, όλους τους συλλόγους ασθενών και τους φορείς που συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά». 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα 10.000 περίπου πολίτες επισκέφτηκαν τη δράση, ενώ υπήρξαν περί τις 2.500 επίσημες εγγραφές, εκατοντάδες εξετάσεις προληπτικού ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά και ενήλικες ενώ δεκάδες ήταν οι ενημερωτικές δράσεις για καθημερινά προβλήματα υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της φαρμακαποθήκης Larisa Pharm
Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τη Δράση Αλληλεγγύης του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας