Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα

Teleperformance Greece: 1000 δωρεάν υπέρηχοι μαστού σε γυναίκες
Με αφορμή τον Οκτώβριο μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Live παρουσίαση Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ & Karabinis Medical για την υπηρεσία HD Corner
Μέσω της πλατφόρμας ΠΕΙΦΑΣΥΝ-Academy
Roche: Νέα «πρωτοποριακή» θεραπεία για το Αλτσχάιμερ
H πρώτη θεραπεία του Αλτσχάιμερ που χορηγείται υποδόρια

Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Πληρώνουμε στο ακέραιο εργαστηριακές και προληπτικές εξετάσειςΘέλετε ή χρειάζεται να κάνετε εργαστηριακές εξετάσεις;

Θα πρέπει να τις πληρώσετε από την τσέπη σας καθώς...τελειώνει το αντίστοιχο ετήσιο κονδύλι που διέθετε ο Οργανισμός για αυτού του τύπου τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί προφορικά σε μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) από παράγοντες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ο αντίστοιχος κωδικός ετήσιων δαπανών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και τις πράξεις στον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, είναι τόσο περιορισμένος που το κονδύλι του Α εξαμήνου 150 εκατομμύρια, έχει ήδη εξαντληθεί από το Μάρτιο 2014.

Για το πρώτο δίμηνο του 2014 έχουν ήδη κατατεθεί δαπάνες περίπου 140 εκατομμυρίων, διότι με το κλείσιμο των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, όλοι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα που κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες ΟΛΩΝ, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αντίστοιχης αύξησης του ποσού του κλειστού προϋπολογισμού του Οργανισμού.

Παρόλο που έχουν ζητηθεί τα επίσημα στοιχεία από τη διοίκηση, αυτά δεν έχουν παραδοθεί στην ΠΕΔ. Από τα τέλη Μαρτίου δηλαδή, τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ θα είναι «ακάλυπτες επιταγές», πιθανώς υπέρ του rebate και clawback, όπως συνέβη και για το 2013, οπου με τα rebate και clawback, συμψήφισαν το υπόλοιπο 4 τελευταίων μηνών του 2013 και το υπόλοιπο 10% της προκαταβολής του 2012 και 2013… Δηλαδή…με άλλα λόγια ο γιατρός δε θα πάρει ούτε ευρώ!!!

Έχοντας υπόψιν τα οικονομικά στοιχεία για το 2013, ενώ οι δεδουλευμένες δαπάνες για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις κλινικοεργαστηριακών ιατρών ήταν 520 εκατ., τελικά ο Οργανισμός επέβαλε καταχρηστικές επιστροφές χρήματος κλείνοντας στα μέσα της περσινής χρονιάς τον προϋπολογισμό στα 300 εκατ. και επιβάλλοντας επιστροφή χρηματικού ποσού ίσου με εργασία 6 μηνών στους 12 μήνες.

Φέτος, ο ΕΟΠΥΥ μειώνει ακόμα και τον κλειστό προϋπολογισμό εξαναγκάζοντας τον χρεοκοπημένο ιδιωτικό εργαστηριακό / κλινικοεργαστηριακό τομέα να χρηματοδοτήσει τον Οργανισμό διότι ουσιαστικά θα πληρώσει συνολικά μόνο 4-5μήνες από τους 12 του έτους.
ΠροηγούμενοΕπόμενο