Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα

Ο γνωστός όμιλος καλλυντικών NAOS κατάφερε να ανέβει 3 θέσεις στην  παγκόσμια αγορά
Το 2019 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον όμιλο
ΠΕΙΦΑΣΥΝ - MSD: Πραγματοποίησαν Webinar για τον εμβολιασμό ενηλίκων
Με τίτλο: «Εμβολιασμός ενηλίκων στην εποχή της επιδημίας της νόσου COVID-19: Όσα πρέπει να γνωρίζει ο Φαρμακοποιός»
ΦΥΚ: 2300 αιτήσεις σε ιδιωτικά φαρμακεία έγιναν από τους ασθενείς
Ο ΕΟΠΥΥ καθιερώνει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μειώσει τις αναμονές στα δικά του φαρμακεία


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μόνο από νοσοκομεία και ΠΕΔΥ η συνταγογράφηση φαρμάκων για τους άπορους πολίτεςΜόνο από δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) θα μπορούν να παίρνουν συνταγή και τα φάρμακά τους οι άποροι. Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας θα λαμβάνουν ηλεκτρονικές συνταγές για τα φάρμακά τους, με χρήση του αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ο γιατρός θα καταχωρεί τα στοιχεία του ασθενούς σε ειδική φόρμα του συστήματος, επιλέγοντας ως ασφαλιστικό φορέα το "Ταμείο Πρόνοιας”.

Η εκτέλεση των συνταγών αυτών θα γίνεται μόνο από φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, θα εκτελούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στα οποία υπηρετούν οι ιατροί που έχουν προβεί στη συνταγογράφηση, καθώς και από τα νοσοκομεία αναφοράς στα οποία ανήκουν τα Κέντρα Υγείας όπου έχουν συνταγογραφηθεί τα σκευάσματα.

Η εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγής ακολουθεί τους λοιπούς κανόνες που ισχύουν και για το σύνολο των ασφαλισμένων. Σε περίπτωση που το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν διαθέτει απόθεμα για την πλήρη εκτέλεση της συνταγής, εκτελεί τη συνταγή μερικά και το υπόλοιπο ανεκτέλεστο μέρος ακυρώνεται. Θα μαρκάρεται δε ηλεκτρονικά η ένδειξη "στερείται” και ο ασθενής θα αποκτά δικαίωμα εκτέλεσης σε άλλο φαρμακείο νοσοκομείου.

ΑΜΚΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των παραπάνω είναι όλοι οι κάτοχοι "βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας” να διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Στις περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι κατέχουν ήδη βιβλιάριο και δεν έχουν ΑΜΚΑ, τα νοσοκομεία πρέπει -για τελευταία φορά- να εκτελούν τις ιατρικές συνταγές και ταυτόχρονα να ενημερώνουν τους δικαιούχους προφορικά και ενυπόγραφα για την υποχρέωσή τους να εκδώσουν ΑΜΚΑ.


Πηγή

ΠροηγούμενοΕπόμενο