Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Με κρεμάλες και ...φασόλαδα διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο υπ. Υγείας


Με κρεμάλες και μια πρόχειρα στημένη κουζίνα στην οποία μαγείρεψαν φασολάδα, υποδέχτηκαν το πρωί οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Κρατούν πανό με μηνύματα κατά του Παύλου Πολάκη,  στο οποίο έχει αναγραφεί…  «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη».


Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επειδή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο ενώ την ίδια ώρα είχαν ανακοινώσει στάση εργασίας για όλο το προσωπικό  που εργάζεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.


Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη» και «έχει και καλό "εκσκαφέα" τον κ. Πολάκη».


Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».


Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέραν των πέντε μηνών.


Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο