Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Η εξέταση για τον καρκίνο του μαστού και πάλι από τον ΕΟΠΥΥ



Στην ειδική εξέταση OncotypeDX θα μπορούν να υποβάλλονται εκ νέου οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Η εξέταση, που δείχνει πόσο δεκτικός είναι ο οργανισμός της ασθενούς στη θεραπεία, είχε διακοπεί τον περασμένο Μάιο, για οικονομικούς λόγους και την επαναφορά της ζητούσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού.

Η εξέταση επανέρχεται μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και την έγκριση του υπουργού Υγείας.

Σε σχετική εγκύκλιο, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός επισημαίνει ότι ο Οργανισμός παρέχει τη διενέργεια της δοκιμασίας στους ασφαλισμένους του, με συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιείται σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού αρχικού σταδίου και με τις διαδικασίες που υπήρχαν πριν την κατάργησή της.

Κόστος

Η γονιδιακή ανάλυση OncotypeDX είναι μια εξέταση που αφορά στις γυναίκες με θετικούς ορμονικούς υποδοχείς και αρνητικούς λεμφαδένες. Η εξέταση αυτή είναι μέρος των διεθνών οδηγιών στην ογκολογία. Πρόκειται για μια εξέταση που ωφελεί τις ασθενείς, καθώς αποφεύγουν την άσκοπη χημειοθεραπεία.


Το οικονομικό όφελος που θα έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Ταμεία έχει υπολογιστεί -από μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών- περίπου στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Στο ποσό αυτό δεν συνυπολογίζεται το κόστος των φαρμάκων για τη διαχείριση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας, το οποίο είναι τεράστιο.

ΠροηγούμενοΕπόμενο