Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Διακοπές ΔΕΗ και οξυγόνο στο σπίτι





Ενόψει των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος που έχουν ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ κατά τις προσεχείς ημέρες, η Vitalaire Hellas (www.vitalaire.gr) – θυγατρική του Ομίλου Air Liquide Hellas, ειδικευμένη στον τομέα της φροντίδας υγείας στο σπίτι, προσφέρει μερικές σημαντικές συμβουλές στους ασθενείς που χρειάζονται οξυγονοθεραπεία στο σπίτι.

1. Συμπυκνωτές οξυγόνου ρεύματος: Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν συμπυκνωτές οξυγόνου μπορούν να προχωρήσουν στις εξής ενέργειες:

Α. Ενημέρωση του τοπικού υποκαταστήματος της ΔΕΗ ότι για λόγους υγείας, χρησιμοποιούν συνεχώς συμπυκνωτή οξυγόνου, ώστε, αν είναι εφικτό, να μην διακοπεί το ρεύμα στο σπίτι τους.

Β. Εάν έχουν ανάγκη 24ώρης οξυγονοθεραπείας, προτείνεται η συνέχιση της θεραπείας με λύσεις οξυγονοθεραπείας που δεν χρειάζονται ρεύμα, όπως με δοχεία υγρού ιατρικού οξυγόνου.

Γ. Έγκαιρη αναγόμωση των φιαλών αερίου οξυγόνου που διαθέτουν.

Δ. Προμήθεια πριζών ασφαλείας ώστε να μην κινδυνέψουν οι συσκευές από την υψηλή τάση μετά τις διακοπές ρεύματος

2. Φορητοί Συμπυκνωτές οξυγόνου: Οι ασθενείς που διαθέτουν φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου με ενσωματωμένη μπαταρία πρέπει να φροντίσουν ώστε να είναι φορτισμένοι πριν τις διακοπές ρεύματος.

3. Υγρό οξυγόνο: Οι ασθενείς που κάνουν οξυγονοθεραπεία με δοχεία υγρού ιατρικού οξυγόνου δεν διατρέχουν κίνδυνο από τις διακοπές, καθώς τα δοχεία δεν χρειάζονται ρεύμα για τη λειτουργία τους.

4. Φιάλες οξυγόνου: Οι ασθενείς που κάνουν οξυγονοθεραπεία με φιάλες αερίου οξυγόνου πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν γεμάτες τις αναγκαίες φιάλες για τη θεραπεία τους.

Η ομάδα της VitalAire Hellas βρίσκεται στη διάθεσή των ασθενών για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, ενώ σε περίπτωση προβλήματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο:

210 6720 400, το οποίο λειτουργεί επί 24ώρου βάσης.

ΠροηγούμενοΕπόμενο