Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Crash test για την Ελλάδα μετά την ενημέρωση για ύποπτο κρούσμα Έμπολα



Crash test για την Ελλάδα και τα μέτρα προστασίας κατά του Έμπολα μετά την ενημέρωση των εμοδίων αρχών ενός πιθανού κρούσματος του ιού σε εργαζόμενο εμπορικού πλοίου ελληνικών συμφερόντων, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας.

Πάντως νωρίς το πρωί της 18ης Νοεμβρίου οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσαν πως το ύποπτο κρούσμα ήταν αρνητικό στον ιό Έμπολα.

Το χρονικό

Ττα ξημερώματα της 17ης-11-14  δηλώθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ  επισκέφθηκαν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

ΠροηγούμενοΕπόμενο