Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

«Αντί να απολογηθούν, ζητάνε και τα ρέστα!»

Δελτίο Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας:


"Δράμα, 11/12/2012


Με μια προκλητική ανακοίνωση, γεμάτη ψεύδη και εκβιασμούς που θυμίζουν νονούς της νύχτας κι όχι υπεύθυνους πολιτικούς άντρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιτέθηκε τη Δευτέρα στον κλάδο των Ελλήνων κι Ελληνίδων φαρμακοποιών για να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια και ανικανότητα!


Πιο συγκεκριμένα, στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των φαρμακείων που το υπουργείο Υγείας μονομερώς αποφάσισε την 10η Σεπτεμβρίου, κατά παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων, αναφέρονταν επί λέξει τα εξής: «Στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Ιούνιος του 2012.Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου. Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από τη δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους».


Οι φαρμακοποιοί το Σεπτέμβριο, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους, διέκοψαν την τότε κινητοποίησή τους και με καλή πίστη αποδέχθηκαν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Υγείας που στην ουσία τους υποχρέωνε να χρηματοδοτήσουν επί ένα μήνα παραπάνω τη φαρμακευτική περίθαλψη της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα βρισκόμαστε στην 11η Δεκεμβρίου κι ενώ αύριο με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας θα έπρεπε κανονικά να εξοφληθούν τα φάρμακα που χορηγήθηκαν το Σεπτέμβριο, δεν έχει ακόμη εξοφληθεί ο μήνας Αύγουστος παρά το γεγονός ότι σαν κοινός ψευδολόγος ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι έχει πληρώσει τα φάρμακα του Αυγούστου!


Ταυτόχρονα, ενώ η πολιτεία παραβιάζει τη μία δέσμευση μετά την άλλη και καταργεί τη μία συμφωνία μετά την άλλη, που αφορά στην υποχρέωσή της να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης του πληθυσμού της χώρας, απαιτεί από τα φαρμακεία να έχουν ανεξάντλητα κεφάλαια για να αγοράζουν και να δίνουν φάρμακα στους πολίτες τα οποία δεν τα πληρώνονται, απαιτεί από τα φαρμακεία να είναι εντάξει στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να πληρώνουν τους φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει δίχως καθυστέρηση αλλιώς επιβάλλονται εξοντωτικοί τόκοι υπερημερίας.


Αντί λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βγει και να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία για την ανικανότητά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια μονομερώς επέβαλε δύο μήνες πριν, με απύθμενο θράσος ζητάει και τα ρέστα από πάνω από αυτούς που όλο αυτό τον καιρό έχουν σηκώσει πάνω τους το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης, διασώζοντας το ασφαλιστικό σύστημα των δομημένων και κουρεμένων ομολόγων που χρεοκόπησε από την πολιτική των διαφόρων Λυκουρέντζων. Φαίνεται ότι στο κράτος που έχουν στήσει ο κ. Λυκουρέντζος και οι συνάδελφοί του είναι απολύτως αποδεκτό οι υπουργοί να λένε και να ξελένε, να μην τιμούν καμία δέσμευση που αναλαμβάνουν και καμία υπογραφή που βάζουν και όταν αποτυγχάνουν να εκβιάζουν αντί να παραιτούνται!


Καλούμε την πολιτική ηγεσία, ακόμη και τούτη την ύστατη στιγμή, να συνέλθει και αντί να εξαπολύει απειλές να συναισθανθεί το τεράστιο μέγεθος των ευθυνών που έχει απέναντι στην ελληνική κοινωνία πριν η κρίση ρευστότητας που έχει προκαλέσει η πολιτική της, μετατραπεί σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση με κατακόρυφη υποβάθμιση της υγείας του πληθυσμού της χώρας!”

ΠροηγούμενοΕπόμενο