Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ. για το "Tamiflu"




από τον Βασίλη Βενιζέλο
Ο E.O.Φ. έχει ενημερωθεί για νέες αναφορές ανεπιθύμητων νευρο-ψυχιατρικών συμβάντων που συνέβησαν από τη χρήση του Tamiflu.
Ο E.O.Φ. ενημερώνει ότι Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Μ.Ε.Α.) έχει ενημερωθεί για νέες αναφορές ανεπιθύμητων νευρο-ψυχιατρικών συμβάντων (σπασμοί, χαμηλά επίπεδα εγρήγορσης, ασυνήθης συμπεριφορά, ψευδαισθήσεις και παραλήρημα που σε σπάνιες περιπτώσεις οδήγησαν σε ακούσιους τραυματισμούς) που συνέβησαν από τη χρήση του Tamiflu οι οποίες προέρχονται από την Ιαπωνία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και η C.H.M.P. (Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης) θα συνεχίσουν να παρακολουθούν επισταμένα κάθε πληροφορία ασφάλειας που θα προκύψει για το Tamiflu συμπεριλαμβανομένων και των νευρο-ψυχιατρικών διαταραχών. Περαιτέρω μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που προκύψουν άλλες ανησυχίες. Με τη λήψη των ανωτέρω μέτρων, η C.H.M.P. διατηρεί τη θέση της ότι τα οφέλη του Tamiflu υπερτερούν των κινδύνων εφόσον το προϊόν χορηγείται σύμφωνα με τις συστάσεις που υιοθετήθηκαν.
Οι ασθενείς που έχουν ανησυχίες σχετικά με την αγωγή τους θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους.
ΠροηγούμενοΕπόμενο