Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ζαχαρίας Ραγκούσης: Τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

23/12/2020 11:51:50 πμ
Το μήνυμα του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Ελλάς Α.Ε. με αφορμή την έγκριση του εμβολίου COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 των Pfizer & BioNTech έλαβε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το εμβόλιο προορίζεται για άτομα άνω των 16 ετών και σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια του EMA, Emer Cooke, «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, πληροί τα αναγκαία ποιοτικά πρότυπα, αλλά θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε και να αναλύουμε δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Όπως δήλωσε ο Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas: 
«Η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας υπό όρους του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech αποτελεί ορόσημο στον αγώνα ενάντια στη νόσο COVID-19. Η Pfizer κατάφερε να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της: να αναπτύξει και να παρέχει στους πολίτες ένα εμβόλιο που ανταποκρίνεται σε υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Ένα εμβόλιο που ήδη έχουν λάβει πάνω από 300.000 άτομα παγκοσμίως και που δημιουργεί προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πίστη μας στον άνθρωπο, στη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιβεβαιώνει τη διαρκή επένδυσή μας στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών κι εμβολίων, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Τώρα ξεκινά από την πλευρά της Πολιτείας ένα σημαντικό έργο: ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Είμαστε στη διάθεση των υγειονομικών αρχών και των επαγγελματιών υγείας για να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη σε αυτήν την προσπάθεια».

Αν και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε νωρίτερα, η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα λάβουν την πρώτη παρτίδα εμβολίων στις 26/12.
Η Ελλάδα αναμένει σε πρώτη φάση 9.750 δόσεις και σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 27/12 στα νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο). Στις 28/12, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς της υπόλοιπης χώρας. Έως τις 30/12 η χώρα θα παραλάβει, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων και σταδιακά έως το Μάρτιο το σύνολο των συμφωνημένων δόσεων.

Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, εφόσον λάβουν έγκριση, και δόσεις εμβολίων από τη Moderna και από την AstraZeneca. 

Τέλος, η επιτροπή για τη διαχείριση κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (IPCR) συνεδρίασε εκτάκτως λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού που έκανε την εμφάνισή του στη ΝΑ Αγγλία, την Ολλανδία, τη Δανία και το Βέλγιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει το κλείσιμο των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο και το ECDC να ζητά γενετικές αναλύσεις ώστε τυχόν διασπορά του νέου στελέχους να εντοπιστεί εγκαίρως. Η Ελλάδα και η Κύπρος ανήκουν στη μικρή μειοψηφία κρατών-μελών που δεν έχουν επιβάλει απαγόρευση πτήσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις στο Βέλγιο
Το νέο Comirnaty στοχεύει την Omicron XBB.1.5


Σχετικά άρθρα

Η Karabinis Medical δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας
Θεωρώντας καθήκον της να βοηθά τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται
Bristol Myers Squibb Ελλάδας: Οι εργαζόμενοί της τιμούν τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2023
Chiesi Hellas: Σειρά δράσεων για τις συνέπειες του καπνού στην Υγεία
Στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος «We Act-Day»
PLAC CONTROL-TEPE: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά»
Η εταιρεία υποστηρίζει την πρωτοβουλία Pink Ribbon από το 'Αλμα Ζωής