Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, αυξημένοι έλεγχοι και ποινές για τους παραβάτες

17/7/2020 1:29:46 μμ
Τι διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρεία σύσκεψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», ζήτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης ο πρωθυπουργός προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων μας.

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του», τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να δοθεί έμφαση στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Συγκεκριμένα ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο που έχουμε στη διάθεσή μας, με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά που έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Έχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπαρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω εκπτώσεις».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει και η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 30


Σχετικά άρθρα

Βγήκε ο ώμος σου; Μάθε πως αντιμετωπίζεται οριστικά
Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος