Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο

11/4/2024 5:38:23 μμ
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί αποτελούν τη «γέφυρα» μεταξύ των ασθενών που υπο-εξυπηρετούνται και των συστημάτων υγείας, όπως αναφέρει νέα έκθεση με τίτλο: «More Than Meds: How Pharmacy Can Contribute to Health Equity» από τον αμερικανικό οργανισμό AbsoluteCare


Τα εμπόδια στην πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού στη φροντίδα υγείας αλλά και τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος των φαρμακοποιών για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα αναλύονται στην έκθεση, στην οποία ουσιαστικά προτείνεται η αύξηση των υπηρεσιών και τη φροντίδας που παρέχει ο κλάδος (ενδεικτικά: συνταγογράφηση φαρμάκων, διαχείριση παθήσεων).


«Οι φαρμακοποιοί κατέχουν τη μοναδική θέση για να βελτιώσουν τον αλφαβητισμό της υγείας, να μειώσουν τους κινδύνους και τα υψηλά κόστη των φαρμακευτικών θεραπειών, να κάνουν τεστ και εμβολιασμούς σε ασθενείς που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Την ίδια στιγμή τα συστήματα υγείας υποφέρουν από τις ελλείψεις γιατρών και νοσοκόμων. Θεσμικές αλλαγές θα επιτρέψουν στους φαρμακοποιούς να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους ασθενείς και να ασκήσουν το επάγγελμά τους στο έπακρο των δυνατοτήτων τους», αναφέρει ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.


Επισημαίνεται δε ότι σύμφωνα με στοιχεία του AbsoluteCare, οι παρεμβάσεις φαρμακοποιών οδήγησαν σε αύξηση της προσήλωσης στην αγωγή κατά 29% για ασθενείς με άσθμα, κατά 39% για ασθενείς που λαμβάνουν στατίνες (είτε προληπτικά είτε θεραπευτικά) και κατά 14% για ασθενείς με διαβήτη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Από τη νέα ιστοσελίδα του Γραφείου Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
ΠΦΣ: Νέες προδιαγραφές για τα λογισμικά φαρμακείων
Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια αγωγής με στατίνες
Δώστε τη σωστή συμβουλή προς τον ασθενή με τη βοήθεια της f-anazitisi