Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Υπό αμφισβήτηση αποτελεσματικότητα φαρμάκου για αναπνευστικές παθήσεις

3/7/2018 10:35:35 πμ
O ΕΜΑ επανεξετάζει φάρμακα που περιέχουν bacterial lysate
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ξεκινήσει επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν bacterial lysate, τα οποία είναι εγκεκριμένα σε ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. για τη θεραπεία ή πρόληψη λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού (λοιμώξεις των αεραγωγών και των πνευμόνων) και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας βρογχίτιδας και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.


Πρόσφατες μελέτες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών στη μείωση του αριθμού και της σοβαρότητας των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος σε ενήλικες και παιδιά που εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.


Επιπλέον, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αυτά τα φάρμακα είναι γνωστό ότι προκαλούν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες) που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα (φυσική άμυνα του οργανισμού).


Αυτή η επανεξέταση ζητήθηκε από την αρμόδια Ιταλική αρχή (AIFA). Η ανασκόπηση διεξάγεται από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) και στη συνέχεια θα γνωμοδοτήσει εάν οι άδειες κυκλοφορίας για τα φάρμακα πρέπει να διατηρηθούν, να τροποποιηθούν ή να ανασταλούν σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Περισσότερα για τα φάρμακα

Το bacterial lysate παρασκευάζεται από βακτηριακά κύτταρα και προορίζεται να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις.


Κυκλοφορεί σε πολλές φαρμακευτικές μορφές, οπότε λαμβάνεται από το στόμα (κάψουλες, δισκία, κόκκοι / κόνις για την παρασκευή από του στόματος μείγματος ή σταγόνες), διαλύεται κάτω από τη γλώσσα (ως δισκία) ή εισπνέεται μέσω της μύτης (ως υγρό).


Τα φάρμακα με bacterial lysate έχουν εγκριθεί και διατίθενται στην Ελλάδα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία με διάφορα εμπορικά σήματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της