Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπηρεσία διαχείρισης βάρους στα φαρμακεία όλου του κόσμου

1/6/2021 5:00:59 μμ
Με τη βοήθεια της νέας εργαλειοθήκης από τη FIP
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως «επείγουσα» χαρακτηρίζεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) η ανάγκη για βελτίωση της διατροφής του κοινού και για αύξηση της φυσικής του δραστηριότητας, καθώς η κακή διατροφή συνδέεται σήμερα με περισσότερους θανάτους ακόμα και από το κάπνισμα, ενώ 5 εκατ. θάνατοι θα μπορούσαν να προληφθούν με την άσκηση.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να εμπλακούν όλοι οι επαγγελματίες υγείας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, και διαθέτει στους φαρμακοποιούς μια νέα «εργαλειοθήκη» προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στους πελάτες τους.«Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην κατάλληλη θέση να βοηθήσουν τους πελάτες τους να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουν και να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος, καθώς το κοινό τους θεωρεί προσιτούς και τους βλέπει συχνά» υποστηρίζει ο Gonçalo Sousa Pinto, επικεφαλής της FIP για την Ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής.

Όπως εξηγεί, αυτό που δυσκολεύει τον περισσότερο κόσμο είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και η διατήρηση των νέων συνηθειών και σε αυτό ο φαρμακοποιός μπορεί να συμβάλλει. Η νέα εργαλειοθήκη παρέχει πληροφόρηση για την επίδραση που έχει η διατροφή σε μια σειρά λοιμωδών και μη παθήσεων, για τα συμπληρώματα με μικροθρεπτικά συστατικά και για τις στρατηγικές απώλειας βάρους (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακολογικών), ενώ παρουσιάζει και τρόπους παρέμβασης, όπως εκπαίδευση και «health coaching».«Οι φαρμακοποιοί έχουν την ευκαιρία να αφήσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία των κοινοτήτων τους συμμετέχοντας σε μια σημαντική συνιστώσα της φροντίδας υγείας. Ενθαρρύνουμε τους φαρμακοποιούς να υιοθετήσουν τέτοιες υπηρεσίες, με τη βοήθεια αυτής της καθοδήγησης που τους παρέχεται, δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Ingrid Gelissen στη Σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ που συμμετείχε στην προσπάθεια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου