Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο

16/5/2022 7:50:58 μμ
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα 11.000 φαρμακεία της χώρας και οι επιστήμονες φαρμακοποιοί δίνουν τη δυνατότητα για την άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αρτηριακή υπέρταση, την παροχή συμβουλών για υγιεινή ζωή, την προτροπή για ενδεδειγμένη διατροφή, την καθοδήγηση για την ορθή μέτρηση της πίεσής τους, καθώς και για την παρακίνησή τους να καταγράψουν τις μετρήσεις τους σε εβδομαδιαία βάση. Απώτερος στόχος του φαρμακοποιού είναι να ανιχνεύσει αδιάγνωστα υπερτασικά άτομα και να τα παραπέμψει σε δομές Υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης με συνεργασία του ΠΦΣ, του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του ΑΠΘ και του Τμήματος Φαρμακευτικής του University of Nicosia, έχει δημιουργηθεί ενημερωτική αφίσα όπου πέραν από πολύ χρήσιμες συμβουλές, υπάρχει και ένα ημερολόγιο καταγραφής εβδομαδιαίας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς «οι φαρμακοποιοί στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας απέδειξαν ότι τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν κόμβους ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών σε θέματα δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία και με τους άλλους λειτουργούς Υγείας μπορούν, λόγω της άμεσης σχέσης και της άριστης επικοινωνίας με τους ασθενείς, να συμμετάσχουν σε εθνικές εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, συνεισφέροντας καθοριστικά στο έργο της Πολιτείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας κάθε πολίτη».

Η υπέρταση έχει χαρακτηριστεί ως «σιωπηλός κίνδυνος» καθώς δεν δίνει θορυβώδη συμπτώματα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως πάσχει ένας στους τέσσερις ανθρώπους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο