Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπεγράφη από τον Α. Γεωργιάδη η πρόταση του ΕΟΦ για το νέο δελτίο τιμών

12/2/2014 9:48:47 πμ
Το δελτίο σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι "δίκαιο και σύννομο".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Την πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων υπέγραψε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης. Έτσι, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων προβλέπει μειώσεις τιμών της τάξης του 4,9% μεσοσταθμικά.


Σημειωτέον ότι ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν διορθώσεις στο νέο δελτίο τιμών, που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι μόνο εάν οι ενστάσεις των εταιρειών είναι σύμφωνες με το νόμο, η ειδική επιτροπή του ΕΟΦ θα προχωρήσει σε διορθώσεις.

Το αναμενόμενο δελτίο τιμών, κατά τον κ. Γεωργιάδη, θα είναι "δίκαιο και σύννομο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την κατάρτισή τους προωθεί ο Π.Ο.Υ. και η FIP
Χρόνος αναμονής στα 20’’ σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά