Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν εφαρμόζεται για τους ασφαλισμένους του

4/6/2013 10:41:39 πμ
Η κοστολόγηση πρέπει να γίνεται πάνω στη χειρόγραφη συνταγή προκειμένου να διευκολύνεται ο τεχνοοικονομικός έλεγχος των δαπανών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ ενημέρωσε εγγράφως τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών ότι το Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) δεν εφαρμόζεται για τους ασφαλισμένους του.

Επιπροσθέτως, στο έγγραφό του ζητά να ενημερωθούν όλοι οι φαρμακοποιοί για την αναγκαιότητα της κοστολόγησης επί της χειρόγραφης συνταγής (εντολή βιβλιαρίου υγείας ΓΕΣ) προκειμένου να διευκολύνεται ο τεχνοοικονομικός έλεγχος των δαπανών από τα ΕΔΥΠ/Σχηματισμών.

Ειδικότερα, να αναγράφεται επί της εντολής η ασφαλιστική τιμή εκάστου φαρμακευτικού σκευάσματος, η συνολική συμμετοχή του ασφαλισμένου (περιλαμβανομένης της τυχόν διαφοράς μεταξύ της λιανικής τιμής και της ασφαλιστικής τιμής, η οποία επιμερίζεται κατά 50% στον ασφαλισμένο), καθώς και το συνολικό ποσό που επιβαρύνει το Δημόσιο.

 


Πηγή: farmacien.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση του Δ.Σ. με την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ