Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπάρχουν φαρμακοποιοί «χωρίς σύνορα»

2/11/2021 11:25:22 πμ
O Δημήτρης Γκιζλής ξεπερνάει καθημερινά τον εαυτό του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπάρχουν μέρες που ο μοναδικός φαρμακοποιός στο χωριό Παναγίτσα Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων Δημήτρης Γκιζλής διανύει πάνω από 20 χιλιόμετρα για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς των τεσσάρων γύρω χωριών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται συχνά τα κέντρα υγείας και το φαρμακείο, έχουν βρει στο πρόσωπό του τον δικό τους άνθρωπο.

Ο Δ. Γκιζλής θα τους συμβουλέψει για την υγεία τους και για την αγωγή τους, θα τους χορηγήσει το αντιγριπικό εμβόλιο, θα περιποιηθεί τυχόν τραύματα, θα μετρήσει το οξυγόνο τους, θα τους παραπέμψει στο γιατρό, θα κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και αν χρειαστεί θα τους μεταφέρει στο εμβολιαστικό κέντρο και όλα αυτά με δικά του έξοδα.

Γιατί;

«Από την αγάπη μου για αυτήν τη δουλειά και την όρεξη που έχω να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να φροντίσω την υγεία όλων των ασθενών μου» απαντά στο f.daily ο ίδιος ο φαρμακοποιός, ο οποίος άνοιξε το φαρμακείο του πριν από περίπου δύο χρόνια (το 2019) και δραστηριοποιείται στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων με τη θέση του υπεύθυνου φαρμακοποιού της περιοχής.

«Κάνουμε έναν αγώνα που ευτυχώς έχει εκτιμηθεί από τους κατοίκους. Κάθε βράδυ, μπορεί να είμαι κατάκοπος, αλλά πέφτω για ύπνο γεμάτος, γιατί έχω κάνει την προσπάθειά μου να προσφέρω με κάθε τρόπο στην κοινότητά μου. Αυτό εξάλλου σημαίνει για εμένα φαρμακοποιός της κοινότητας σε αντιδιαστολή με το φαρμακοποιό του πάγκου. Και αυτό το αίσθημα της πληρότητας δεν το αλλάζω με τίποτα».

Ο ίδιος πάντως δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η αξία του φαρμακοποιού, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο, πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία: «Δεν έχουμε την αναγνώριση που μας αξίζει για την προσφορά μας, για το χρόνο που διαθέτουμε στους ασθενείς μας, για τις γνώσεις μας και για τα έξοδα που κάνουμε, βελτιώνοντας τη δημόσια υγεία και εξοικονομώντας τελικά πόρους για τα συστήματα υγείας».



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024