Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες

17/6/2024 1:55:21 πμ
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα άυλης συνταγογράφησης σε όλη την Ε.Ε. διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας, καθώς σχεδόν το σύνολο των συνταγών περνάνε μέσα από αυτήν. 


«Πρέπει να επεκτείνουμε σύντομα το σύστημα αυτό και σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, όχι μόνο στους πολίτες της Ε.Ε. αλλά και στους πολίτες των τρίτων χωρών, ώστε ο καθένας που έρχεται να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και εμείς να έχουμε εικόνα του τι συνταγογραφείται και τι καταναλώνεται από φάρμακα στην Ελλάδα», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. 


Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα σήμερα έχει κάνει ένα πλήρες ψηφιοποιημένο σύστημα στο οποίο μπορούμε να κλειδώνουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα ψηφιακά βάσει των διαγνωστικών εξετάσεων ενός ασθενούς και ο γιατρός να αναλαμβάνει πραγματικά την ευθύνη για το τι είναι αυτό που συνταγογραφεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ψηφιακά αρχεία που διακινούν πωλούνται κατά μέσο όρο προς 8 ευρώ στο dark web
Η πρώτη παράδοση θα γίνει παρουσία υπουργού, Απ. Βαλτά και δημοσιογράφων






Σχετικά άρθρα

Από τις 16/02 οι ασθενείς μπορούν να αιτούνται ΦΥΚ μέσω φαρμακείων
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Απ. Βαλτά και Θ. Καρποδίνη
PIF: Το 2026 θα συνεχίσει να κάνει θόρυβο για τη φαρμακευτική καινοτομία
Σύμφωνα με την πρόεδρο Λ. Μπαρμπετάκη
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ελλείψεις φαρμάκων
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος
ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες