Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπ. Ανάπτυξης: Διευκρινιστική εγκύκλιος περί εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

4/10/2022 9:49:19 μμ
Επιβεβαιώνεται ότι τα φαρμακεία δεν υποχρεούνται να πληρώσουν αναδρομικά τέλη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με διευκρινιστική του Εγκύκλιο το υπουργείο Ανάπτυξης επιβεβαιώνει ότι τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων δεν δύνανται να είναι μέλη των Εμπορικών Επιμελητηρίων απαλλασσόμενα πάσης υποχρέωσης.

Οι ατομικές επιχειρήσεις φαρμακείων εντάσσονται στους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ., ωστόσο η αναδρομική αναζήτηση τελών για υπόχρεους στο Γ.Ε.ΜΗ. που εγγράφονται σε αυτό με καθυστέρηση, δεν προβλέπεται από οιαδήποτε διάταξη του νόμου.

 Επίσης αναφέρεται ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα περί προθεσμιών εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. Συνεπώς, ο υπουργός διατάσσει -σύμφωνα με τον ΠΦΣ- τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γ.Ε.ΜΗ. τα εξής:
  1. Να προχωρήσουν στη διαγραφή από τα μητρώα των Εμπορικών Επιμελητηρίων των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων, εκτός αν οι τα φαρμακεία επιθυμούν να είναι εγγεγραμμένα σε αυτά.
  2. Να επιστρέψουν τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα τέλη που βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν αναδρομικώς για εγγραφή σε Εμπορικό Επιμελητήριο.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η εγγραφή όλων των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων θα λάβει χώρα αυτομάτως μέσω διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ με το ΓΕ.Μ.Η. Συνεπώς, δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιβολής προστίμου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο






Σχετικά άρθρα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
12 στρατηγικές για ισχυρότερα φαρμακεία
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Νέο «αυτόνομο» φαρμακείο στις ΗΠΑ
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα