Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξεμένει από πολλά φάρμακα η Λέσβος

28/9/2016 11:29:05 πμ
Απαισιόδοξοι οι φαρμακοποιοί της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Επιδεινώνεται το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου αποδίδοντας την κατάσταση αυτή στα παιχνίδια κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών με το κράτος να μη μπορεί να επιβάλει τους κανόνες παρότι γίνονται προσπάθειες από τον ΕΟΦ.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Λέσβου, ο πρόεδρός του Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι «παρόλο ότι καταβάλλονται προσπάθειες από τον ΕΟΦ, οι φαρμακευτικές εταιρίες συνεχίζουν να εξάγουν φάρμακα στο εξωτερικό αφού τα πουλούν πιο ακριβά απ΄ ότι στη χώρα και κερδίζουν περισσότερα.


Σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται σε εμβόλια κάθε είδους, πλην του αντιγριπικού, σε αντικαταθλιπτικά, αναπνευστικά, φάρμακα για καρδιοπάθειες, για νευρολογικές παθήσεις και μια σειρά άλλων φαρμάκων».


Για να εξαχθεί ένα φάρμακο στο εξωτερικό, οι εταιρίες πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν την επάρκεια στη χώρα, κάτι που όμως δεν τηρείται αφού όπως είπε ο διευθυντής του ΣΥ.ΦΑ.Λ Νικήτας Μανόλης «οι εταιρίες μόνες τους ορίζουν το πλαφόν για κάθε παραγγελία, χαρακτηριστικό ότι μόλις το 50% των φαρμάκων από τις παραγγελίες του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Λέσβου, στέλνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες» και το χειρότερο είναι ότι το πρόβλημα αυτό που εδώ και χρόνια ταλανίζει τη χώρα, δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα.


http://www.ert.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη






Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας