Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ξέμειναν και από υλικά οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ

4/2/2013
Καταρρέουν μέρα με την ημέρα οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς τα περιορισμένα κονδύλια και το λιγοστό προσωπικό δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το φιλόδοξο σχέδιο ενοποίησης όλων των μονάδων υγείας της χώρας και η ενσωμάτωσή τους στον ενιαίο φορέα τον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι είχε πήλινα πόδια καθώς καθημερινά οι παρεχόμενες υπηρεσίες φθίνουν ενώ ασθενείς και προσωπικό χτυπούν «κόκκινο». Τι προβλήματα παρουσιάζουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ;

 

Καταρρέουν μέρα με την ημέρα οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς τα περιορισμένα κονδύλια και το λιγοστό προσωπικό δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες.

 

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πλέον οι μονάδες δεν έχουν ούτε υλικά και αντιδραστήρια για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στους ασθενείς.

 

Τα ταμεία των μονάδων είναι άδεια καθώς οι οφειλές των Ταμείων πριν την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ (κυρίως του ΟΠΑΔ) αγγίζουν τα 2,5 δις ευρώ. Ταυτόχρονα δεν εισπράττονται άμεσα και έγκαιρα οι εισφορές των Ταμείων εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας και της μη καταβολής των εισφορών.

 

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ: «Οι υποδομές έχουν λειτουργικά προβλήματα, ενώ παράλληλα υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ καρκινοβατούν λόγω βλαβών στα μηχανήματα και έλλειψη αναλώσιμων υλικών και αντιδραστηρίων. Επίσης οι μηχανογραφικές εφαρμογές υπολειτουργούν».

 

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θεωρούν ότι οι κινήσεις υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης των μονάδων υγείας δεν είναι τυχαία υπόθεση. «Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες συντονισμένων προσπαθειών αποδιοργάνωσης των Μονάδων Υγείας» λένε οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς






Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά
OnHOME Alliance: Στέλνει τα φάρμακα στο σπίτι των ασθενών
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων