Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξέμειναν από υδροκορτιζόνη τα φαρμακεία της Βρετανίας εξαιτίας των κοριών

18/10/2023 10:36:44 μμ
Το πρόβλημα εντοπίζεται και στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα σε πολλές συνοικίες του Παρισιού και της Μασσαλίας, καθώς κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων πετούν στρώματα και έπιπλα με μαλακά καλύμματα στους δρόμους προσπαθώντας να απαλλαγούν από τη μάστιγα των κοριών


Το πρόβλημα έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και σε άλλες πόλης της Ευρώπης, όπως στην κομητεία Γουίλτσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας αλλά και στο Σόμερσετ και στο Κέντ όπου οι κάτοικοι δείχνουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα διάτρητα άκρα τους από τα τσιμπήματα των εντόμων.


Οι υποψίες για έξαρση των κρουσμάτων ενισχύθηκαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ανεξάρτητων Φαρμακείων δήλωσε ότι τα μέλη της ξεμένουν από την «πιο αποτελεσματική» θεραπεία για τα τσιμπήματα κοριών, ενώ η Δρ Leyla Hannbeck δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα της υδροκορτιζόνης, η οποία ανακουφίζει από τη φαγούρα και τη φλεγμονή που προκαλούν τα τσιμπήματα, ήταν πλέον  σε έλλειψη σε πολλά φαρμακεία.


Το πρόβλημα δυστυχώς εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο των Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου να δηλώνει ότι ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι κοριοί έχουν γίνει ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απαλλαγή από αυτούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Γράφει ο Σπύρος Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας στην Κοσμητολογία-Βιομηχανική Παραγωγή Καλλυντικών & Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου