Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ξέμειναν από υδροκορτιζόνη τα φαρμακεία της Βρετανίας εξαιτίας των κοριών

18/10/2023 10:36:44 μμ
Το πρόβλημα εντοπίζεται και στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα σε πολλές συνοικίες του Παρισιού και της Μασσαλίας, καθώς κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων πετούν στρώματα και έπιπλα με μαλακά καλύμματα στους δρόμους προσπαθώντας να απαλλαγούν από τη μάστιγα των κοριών


Το πρόβλημα έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και σε άλλες πόλης της Ευρώπης, όπως στην κομητεία Γουίλτσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας αλλά και στο Σόμερσετ και στο Κέντ όπου οι κάτοικοι δείχνουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα διάτρητα άκρα τους από τα τσιμπήματα των εντόμων.


Οι υποψίες για έξαρση των κρουσμάτων ενισχύθηκαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ανεξάρτητων Φαρμακείων δήλωσε ότι τα μέλη της ξεμένουν από την «πιο αποτελεσματική» θεραπεία για τα τσιμπήματα κοριών, ενώ η Δρ Leyla Hannbeck δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα της υδροκορτιζόνης, η οποία ανακουφίζει από τη φαγούρα και τη φλεγμονή που προκαλούν τα τσιμπήματα, ήταν πλέον  σε έλλειψη σε πολλά φαρμακεία.


Το πρόβλημα δυστυχώς εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο των Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου να δηλώνει ότι ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι κοριοί έχουν γίνει ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απαλλαγή από αυτούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική
Στην Ελλάδα αντιστοιχούν τα 1,7 δισ. σύμφωνα με έκθεση της Cosmetics Europe






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους