Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Bayer: Καμπάνια που «σπάει» τα ταμπού
Για την προώθηση αντισυλληπτικού προϊόντος που αντιμετωπίζει τη μεγάλη αιμορραγία της περιόδου
Νέα δεδομένα για την καταναλωτική συμπεριφορά
Τι χρειάζονται σήμερα οι καταναλωτές; 18ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Ξεμείναμε και από σιρόπια Depon!

8/12/2022 3:44:01 πμ
Τεράστια η ζήτησή τους - με το σταγονόμετρο η προμήθεια των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή έλλειψη στα σιρόπια Depon βρίσκονται καθημερινά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, με τους φαρμακοποιούς που βρίσκονται σε όμορους δήμους να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους εκ του σύνεγγυς, ενώ το θέμα βρίσκεται ψηλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί επαγγελματίες αναζητούν εναλλακτικά παυσίπονα που είναι διαθέσιμα.

Ενώ οι περισσότεροι φαρμακοποιοί καλούνται να απαντήσουν στους γονείς «αν θα γίνουμε ποτέ καλά εφέτος», την ίδια στιγμή αδυνατούν να εκτελέσουν τις συνταγές με παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά. Το δημοφιλές ΜΗΣΥΦΑ δίνεται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο από το χονδρεμπόριο, παράλληλα όμως η ζήτησή του έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων πολλών και διαφορετικών ιώσεων που ταλαιπωρούν τον παιδικό πληθυσμό.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι παιδιατρικοί ασθενείς διαγιγνώσκονται με εμπύρετο νόσημα, γρίπη, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, αλλά και λοίμωξη Covid-19. Η αιτία γιΆ αυτήν την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιόδου αύξηση των ιώσεων δεν έχει διευκρινιστεί, με τους ειδικούς να πιθανολογούν ότι πρόκειται για «ανοσολογικό χρέος» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο δεν είναι νέο, αλλά έχει επιδεινωθεί με την πανδημία Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η κατάσταση ήταν πολύ κακή όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις χώρες και επηρεάζει όλους τους τύπους φαρμάκων», είχε δηλώσει πρόσφατα η Ilaria Passarani, Γενική Γραμματέας της PGEU που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους φαρμακοποιούς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την περίοδο 17/04/23-07/05/23


Σχετικά άρθρα

Νέο εγχειρίδιο για φαρμακοποιούς από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Με case studies από χώρες που υιοθέτησαν το «Παγκόσμιο Πλαίσιο Ικανοτήτων»
ΜΗΣΥΦΑ: Οι σωστές ερωτήσεις πριν τα χορηγήσει ο φαρμακοποιός
Μεγάλη έρευνα δείχνει τον αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας με τους ασθενείς
ΠΦΣ: Έως τις 27 Ιουνίου οι δηλώσεις των συνδυασμών για τις εκλογές
Προκηρύχθηκαν για τις 30 Ιουλίου 2023