Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξεκίνησε μεγάλη ευρωπαϊκή καμπάνια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

7/10/2020 5:06:24 μμ
Η PGEU καλεί τους Ευρωπαίους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 5 Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε μια μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά την προώθηση του αντιγριπικού εμβολιασμού στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την καμπάνια αναλαμβάνει ο «Συνασπισμός για τον Εμβολιασμό» (Coalition for Vaccination), στον οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκοί σύλλογοι επαγγελματιών υγείας και φοιτητών του τομέα της υγείας, που συγκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019.

Ο Συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών PGEU, στοχεύει στη μετάδοση έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό, διαλύοντας τους μύθους για τα εμβόλια, και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Η PGEU έχει ετοιμάσει τρία ολιγόλεπτα βίντεο με φαρμακοποιούς από την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ισπανία, οι οποίοι εξηγούν τη σημασία του εμβολιασμού για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, καθώς έτσι προστατεύουν τους εαυτούς τους και την κοινωνία.

Επιπλέον διατίθενται σχετικές εικόνες με μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού, τις οποίες μπορούν οι φαρμακοποιοί να μοιραστούν στα social media με hashtags #CoalitionForVaccination, #VaccinesWork και #ImmunizeEurope.

Η PGEU καλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη σημασία των εμβολίων και προσφέρει το σχετικό υλικό εδώ.

Υπενθυμίζεται δε ότι υπάρχει και η Ευρωπαϊκή πύλη ενημέρωσης για τον εμβολιασμό (EVIP), μέσω της οποίας δίνονται αντικειμενικές, διαφανείς και επικαιροποιημένες πληροφορίες για τα εμβόλια, τα οφέλη και την ασφάλειά τους, καθώς και για τη διαδικασία φαρμακοεπαγρύπνησης. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024