Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεκινάει νέα διαδικασία ανατιμολόγησης ΜΗΣΥΦΑ

17/9/2018 10:07:12 πμ
Κατεβάστε τη λίστα με τα 646 φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινάει η διαδικασία ανατιμολόγησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.).

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσίευσε τη λίστα των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. προς ανατιμολόγηση και ζητά από τις φαρμακευτικές εταιρείες/κατόχους των αδειών κυκλοφορίας να καταθέσουν τα σχετικά φύλλα έρευνας και στοιχεία.
Οι εταιρείες οφείλουν να λάβουν υπόψη την τελευταία συναλλαγματική ισοτιμία και τα δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 03-09-2018, ενώ έχουν μία εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα. Η κατάθεση των στοιχείων ξεκινά τη Δευτέρα 17-09-2018 και θα τερματίσει τη Δευτέρα 24-09-2018 τα ων προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ και ότι οι εταιρείες στο πεδίο της αιτούμενης χονδρικής τιμής, πρέπει να συμπληρώσουν την τιμή παραγωγού.

Κατεβάστε εδώ τον κατάλογο με τα προς ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ. Περιλαμβάνει 646 προϊόντα, δηλαδή 43 παραπάνω σκευάσματα από την 1η αναθεώρηση του 2018 στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Ιουλίου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA