Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ξεκινά η υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

11/3/2024 9:05:05 μμ
Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε τροχιά υλοποίησης εισήλθε ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της ΗΔΙΚΑ, το οποίο θα έχει καθοριστικό «αποτύπωμα» και αντίκτυπο στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για το έργο «Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας» με ανάδοχο την ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte


Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 45.818.000 ευρώ συν ΦΠΑ, σύμφωνα με το NetFax. Υπεργολάβοι του αναδόχου είναι οι εταιρείες Sigmasoft, Computer Team, PwC, IknowHow και Oracle Ελλάς. Μέσα από το Πληροφοριακό σύστημα που θα δημιουργηθεί, θα δοθεί η δυνατότητα αφενός στην ιατρική κοινότητα - επαγγελματίες υγείας να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των ιατρικών δεδομένων των ασθενών τους και αφετέρου στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στον πλήρη ιατρικό τους φάκελο.


Ένας Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας είναι η συστηματοποιημένη συλλογή πληροφοριών υγείας, του ιστορικού και της κατάστασης υγείας ενός πολίτη και του πληθυσμού, που είναι ηλεκτρονικά αποθηκευμένες σε ψηφιακή μορφή. Τα αρχεία μοιράζονται μέσω συνδεδεμένων στο δίκτυο, επιχειρησιακών συστημάτων πληροφοριών ή άλλων δικτύων και ανταλλαγών πληροφοριών. Επιπλέον, μπορεί να παρέχει πληροφορίες διοικητικής, οικονομικής και στατιστικής φύσεως, καθώς και ποιοτικού ελέγχου. 


Οι Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Υγείας μπορεί να περιλαμβάνουν μια σειρά δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δημογραφικών στοιχείων, ιατρικού ιστορικού, φαρμάκων και αλλεργιών, εμβολιασμού, αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων, ακτινολογικών εικόνων, ζωτικών σημείων, προσωπικών στατιστικών, όπως ηλικία και βάρος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
Μια ιστορική στιγμή για την ψηφιακή μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit