Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Τεστ αντισωμάτων για τη νόσο Covid-19
Σημαντικές οδηγίες για τη σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων τους
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δεύτερος κύκλος δωρεών συνολικού ύψους άνω των $27,7 εκατομμυρίωνγια την πανδημία
Για την ενίσχυση των ΜΕΘ και πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19
Johnson & Johnson Ελλάδος: Οι δράσεις της εταιρείας στη μάχη κατά της COVID-19
Ο Όμιλος επιταχύνει την παραγωγή και διάθεση αποτελεσματικού εμβολίου


Winmedica: Ευεργετική η φλεκαϊνίδη παρατεταμένης αποδέσμευσης

29/4/2020 9:39:10 πμ
Στην ποιότητα ζωής ασθενών με κολπική μαρμαρυγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η χορήγηση φλεκαϊνίδης παρατεταμένης αποδέσμευσης σε ασθενείς με παροξυσμική ή εμμένουσα κολπική μαρμαρυγή, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Το συμπέρασμα αυτό, προκύπτει από τα αποτελέσματα της πολυκεντρικής μελέτης REFLEC-CR που έγινε σε δείγμα 679 ασθενών σε 70 δημόσια και ιδιωτικά καρδιολογικά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της μελέτης REFLEC-CR, ήταν να εκτιμηθεί η επίδραση της από του στόματος, άπαξ ημερησίως φλεκαϊνίδης παρατεταμένης αποδέσμευσης στην ποιότητα ζωής ασθενών με κολπική μαρμαρυγή και να εκτιμηθεί η συμμόρφωσή τους σε θεραπεία διάρκειας 12 εβδομάδων. Στη μελέτη αξιολογήθηκαν 679 ασθενείς (53.2% γυναίκες, 65.9±11.7 έτη), υπό αγωγή με φλεκαϊνίδη παρατεταμένης αποδέσμευσης, στο πλαίσιο στρατηγικής ελέγχου του ρυθμού, σε 70 καρδιολογικά ιατρεία, δημόσια και ιδιωτικά, σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της μελέτης ανακοινώθηκαν πρώτη φορά – προφορικά - στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Παρίσι ενώ πρόσφατα η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Cardiovascular Drugs and Therapy 2 (με συντελεστή απήχησης: 4.2).


Όπως ανέφερε ο συντονιστής της μελέτης Στυλιανός Τζέης, MD, PhD, FESC, Καρδιολόγος Αρρυθμιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ιδιωτικού Νοσοκομείου, «η επίδραση της φλεκαϊνίδης στην ποιότητα ζωής των ασθενών, εκτιμήθηκε με βάση την κλίμακα CCS-SAF (Canadian Cardiovascular Society Severity of Atrial Fibrillation Scale), η οποία μετρήθηκε στην έναρξη και με τη συμπλήρωση 12 εβδομάδων θεραπείας. Παρατηρήθηκε βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών, όπως αυτή μετρήθηκε με την κλίμακα CCS-SAF, σε στατιστικά σημαντικό βαθμό (p-value <0.0001), ανεξάρτητα από τον τύπο της κολπικής μαρμαρυγής (παροξυσμική ή εμμένουσα). Επιπλέον, σε ποσοστό 93.6% των ασθενών αναφέρθηκε άριστη συμμόρφωση (100%) στη θεραπεία».


Η φλεκαϊνίδη, ανήκει στα αντιαρρυθμικά φάρμακα και ενδείκνυται ως πρώτης γραμμής θεραπεία, στην αντιμετώπιση ασθενών με συμπτωματική, παροξυσμική ή εμμένουσα κολπική μαρμαρυγή, χωρίς συνυπάρχουσα στεφανιαία νόσο ή υποκείμενη δομική καρδιοπάθεια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα
Το μήνυμα των ειδικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Σχετικά άρθρα

Τεστ αντισωμάτων για τη νόσο Covid-19
Σημαντικές οδηγίες για τη σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων τους
Επικαιροποιούνται οι συστάσεις εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες
Για την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη εξαπάτηση από τα ψέματα της καπνοβιομηχανίας
Το μήνυμα των ειδικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Ο αγώνας του ΟΚΑΝΑ και του Προμηθέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι εκπρόσωποί τους μίλησαν στο Community Talks του Health Daily