Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Walmart: Μειώνει ωράριο και μισθούς σε χιλιάδες φαρμακοποιούς

3/9/2023 7:57:43 μμ
Η τακτική σχεδιάζεται να ισχύσει σε εθνικό επίπεδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη νέα καινοτόμα υπηρεσία testing & treatment που θα παρέχεται από τα φαρμακεία Walmart στις ΗΠΑ, ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters αποκαλύπτει ότι η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε από χιλιάδες φαρμακοποιούς να μειώσουν εθελοντικά το μισθό τους, περιορίζοντας τις ώρες εργασίας τους. 

Συγκεκριμένα, 20 διευθυντές καταστημάτων Walmart έλαβαν εντολή από την ηγεσία να προτείνουν σε υψηλόμισθους φαρμακοποιούς μείωση των 40 ωρών την εβδομάδα σε 32 ή σε 36 ώρες, αλλά και να προσλαμβάνουν φαρμακοποιούς με χαμηλότερους μισθούς. Η νέα τακτική ξεκίνησε από ορισμένες πολιτείες αλλά σχεδιάζεται να ισχύσει σε εθνικό επίπεδο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Reuters ότι όντως στόχευε να περιορίσει τις ώρες εργασίας ορισμένων φαρμακοποιών, από τη μία διότι το καλοκαίρι μειώνεται ο φόρτος εργασίας και από την άλλη καθώς δέχτηκε αιτήματα για καλύτερη ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. «Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει έναν ευχάριστο χώρο εργασίας με ανταγωνιστικές αμοιβές και καλή σχέση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και προχωρά σε προσλήψεις φαρμακοποιών, καθώς η ζήτηση για τις υπηρεσίες της αυξάνεται», ανέφερε εκπρόσωπος της Walmart.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO του Αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Michael Hogue, δεν υπάρχουν δεδομένα ότι η ζήτηση για φάρμακα μειώνεται το καλοκαίρι. Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτές οι κινήσεις οφείλονται στην πραγματικότητα στη σοβαρή έλλειψη βοηθών φαρμακείων, οι οποίοι εκτελούν πολλές σημαντικές εργασίες στο φαρμακείο, ενώ πληρώνονται λιγότερα χρήματα. Πέρα από αυτό όμως, είναι γνωστό ότι με απόφαση της δικαιοσύνης, η Walmart έχει συμφωνήσει να πληρώσει 3,1 δισ. δολάρια λόγω της κρίσης των οπιοειδών, καθώς απέτυχε να ελέγξει τις συνταγές με παυσίπονα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας