Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Viatris: Θέτει στόχο να γίνει παγκόσμιος leader στην Οφθαλμολογία

16/1/2023 8:04:11 μμ
«Δεν είμαστε απλά άλλη μία εταιρεία γενοσήμων», δήλωσε ο CEO στο συνέδριο J.P. Morgan Healthcare
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της από τη συγχώνευση της Upjohn (της Pfizer) και της Mylan, η Viatris θέτει στόχο να καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα των ματιών. Όπως ανέφερε στο μεγάλο συνέδριο της J.P. Morgan Healthcare ο επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της εταιρείας, Jeffrey Nau «η εταιρεία υπερηφανεύεται που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνάμεις στο χώρο», δεδομένου ότι επένδυσε 750 εκατ. δολάρια σε συμφωνίες με εξειδικευμένες εταιρείες στην Οφθαλμολογία, την Oyster Point Pharma και τη Famy Life Sciences.

Στόχος της είναι να φτάσουν οι πωλήσεις των οφθαλμικών της προϊόντων το 1 δισ. δολάρια έως το 2028. Σύμφωνα με τον Nau, όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, «δεν υπάρχει άλλος παγκόσμιος ηγέτης στο συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχουν παίκτες, αλλά συνήθως εστιάζουν σε άλλους τομείς της ιατρικής και στην Οφθαλμολογία υπάρχει πολλή καινοτομία». Εκτός από την Οφθαλμολογία, η Viatris θα στραφεί δυναμικά σε άλλους δύο βασικούς τομείς, τις γαστρεντερικές παθήσεις και τη δερματολογία, με τον CEO Michael Goettler να ξεκαθαρίζει στο ίδιο συνέδριο ότι η Viatris δεν είναι απλά άλλη μία εταιρεία γενοσήμων. «Πραγματικά υποτιμάται το σύνολο των δραστηριοτήτων μας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα γενόσημα φάρμακα αφορούν μόλις το 11% των συνολικών εργασιών της εταιρείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με 20 εταιρείες να τίθενται σε κίνδυνο έως το 2028
Η εταιρεία βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά τα τελευταία χρόνια






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών