Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

UN Global Compact Network Greece

12/6/2023 8:28:48 μμ
Εκδήλωση μελών με επίκεντρο το περιβάλλον
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στον απόηχο της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υλοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση μελών του UN Global Compact Network Greece που στόχευε στην πληροφόρηση αναφορικά με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για την εταιρική βιώσιμη ανάπτυξη με ιδιαίτερη εστίαση στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και την ανταλλαγή καλών πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών. 

H Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ανάληψη δράσης κατά την εναρκτήρια ομιλία της, ανέφερε πως: «Οι διακηρυγμένες αρχές και Αξίες του UN Global Compact, δείχνουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και για την αναγκαιότητα να αλλάξει η φιλοσοφία μας και η κακοποιητική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Εάν δεν αλλάξουμε κουλτούρα και δεν αντιληφθούμε ότι αποτελούμε μέρος του οικοσυστήματος, τότε το κόστος των συνεπειών θα είναι δυσεπίλυτο και μη αναστρέψιμο για τις επόμενες γενιές». 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα European Sustainability Reporting Standards (ESRS) και την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Εκθέσεις Εταιρικής Βιωσιμότητας (EU CSRD) μέσω των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Κατερίνα Κατσούλη, Μέλος ΔΣ του UN Global Compact Network Greece και ESG & Sustainability Director της Grant Thornton Greece και τη Ναυσικά Ζευγώλη, Partner, Climate Change & Sustainability Services της ΕΥ Greece.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για να παρουσιάσουν πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας
Σύμφωνα με τον CEO της UNILOG S.A., Στέλιο Λιναρδάκη οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εκμηδενίστηκαν






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals