Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

UN Global Compact Network Greece

12/6/2023 8:28:48 μμ
Εκδήλωση μελών με επίκεντρο το περιβάλλον
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στον απόηχο της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υλοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση μελών του UN Global Compact Network Greece που στόχευε στην πληροφόρηση αναφορικά με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για την εταιρική βιώσιμη ανάπτυξη με ιδιαίτερη εστίαση στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και την ανταλλαγή καλών πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών. 

H Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ανάληψη δράσης κατά την εναρκτήρια ομιλία της, ανέφερε πως: «Οι διακηρυγμένες αρχές και Αξίες του UN Global Compact, δείχνουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και για την αναγκαιότητα να αλλάξει η φιλοσοφία μας και η κακοποιητική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Εάν δεν αλλάξουμε κουλτούρα και δεν αντιληφθούμε ότι αποτελούμε μέρος του οικοσυστήματος, τότε το κόστος των συνεπειών θα είναι δυσεπίλυτο και μη αναστρέψιμο για τις επόμενες γενιές». 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα European Sustainability Reporting Standards (ESRS) και την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Εκθέσεις Εταιρικής Βιωσιμότητας (EU CSRD) μέσω των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Κατερίνα Κατσούλη, Μέλος ΔΣ του UN Global Compact Network Greece και ESG & Sustainability Director της Grant Thornton Greece και τη Ναυσικά Ζευγώλη, Partner, Climate Change & Sustainability Services της ΕΥ Greece.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη