Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


UK: Περισσότερα «εργαλεία» διαθέσιμα στους φαρμακοποιούς

17/10/2023 8:34:49 μμ
Για τη ανάπτυξη των υπηρεσιών που παρέχουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τον Ιανουάριο του 2024, οι φαρμακοποιοί του Ην. Βασιλείου θα αποκτήσουν ένα χρήσιμο «εργαλείο», ώστε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς. Πρόκειται για την πρόσβαση σε φακέλους υγείας και σε αρχεία των γενικών γιατρών που σε πρώτη φάση θα αφορά τη φαρμακευτική αγωγή, την κλινική εικόνα και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με κάθε ασθενή. Θα συνδέεται δε με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και συνταγογράφησης, μέτρησης πίεσης και αντισύλληψης που παρέχουν κοινοτικά φαρμακεία στο πλαίσιο του NHS. 


Σε δεύτερη φάση του προγράμματος, θα δοθεί πρόσβαση σε πληροφορίες για αλλεργίες, εμβολιασμούς αλλά και στις οδηγίες των γιατρών προς τους ασθενείς. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος GP Connect.


Την ίδια στιγμή, προωθείται και η διάθεση από τα φαρμακεία των σκευασμάτων πρόληψης του HIV -γνωστά ως PrEP- με την κυβέρνηση να αναμένεται να καταθέσει σχετική πρόταση έως το τέλος του χρόνου. «Εργαζόμαστε για να λύσουμε όλα τα ζητήματα ώστε να επιτρέψουμε τη διάθεσή τους από τα κοινοτικά φαρμακεία, που θεωρείται ένας κρίσιμος τρόπος για να μην έχουμε καινούρια περιστατικά έως το 2030», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Neil O’Brien.


Σύμφωνα με άρθρο στο Pharmaceutical Journal, έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης κατά του HIV και ακόμα δεν έχουν δοθεί τα σκευάσματα αυτά ούτε σε φαρμακεία ούτε σε ιατρεία, τη στιγμή που το 60% των ενδιαφερομένων αναγκάζεται να περιμένει 12 εβδομάδες για ένα χάπι. Σημειώνεται ότι σήμερα τα PrEP, που λαμβάνονται πριν από την έκθεση στον ιό, διατίθενται από δομές εξειδικευμένες στη σεξουαλική υγεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου