Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


UK: Νέα έρευνα για τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος των φαρμακείων

31/8/2023 12:19:07 πμ
'Αμεση χρηματοδότηση ζητούν από την κυβέρνηση οι Βρετανοί φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολοένα και περισσότερα φαρμακεία κλείνουν στο Ην. Βασίλειο, όπως αναδεικνύει έρευνα του Sky News. 

Αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς: περίπου 1000 φαρμακεία έχουν κλείσει από το 2017 έως σήμερα, με το 1/3 αυτών να αφορά μόνο τον τελευταίο χρόνο. 
Από την έρευνα προκύπτει ότι οι υποβαθμισμένες περιοχές, όπου οι ανάγκες υγείας είναι μεγαλύτερες, πλήττονται δυστυχώς περισσότερο: πάνω από 1 στα 10 φαρμακεία έχουν κλείσει στο 20% αυτών των περιοχών τα τελευταία 6 χρόνια. Αυτά που παραμένουν ανοικτά, επωμίζονται όλο το «βάρος», εξυπηρετώντας κατά 13% περισσότερους ανθρώπους σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν.

Οι περικοπές της χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των ενοικίων και άλλων δαπανών αλλά και οι ελλείψεις προσωπικού με την ταυτόχρονη εκτόξευση των απαιτήσεων των ασθενών είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτήν τη δραματική κατάσταση, όπως τη χαρακτηρίζει η Dr Leyla Hannbeck, CEO του συλλόγου ανεξάρτητων αλυσίδων φαρμακείων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ζητά όλο και περισσότερες υπηρεσίες από τους Βρετανούς φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποσυμπιέσει το σύστημα υγείας και τους γενικούς γιατρούς. Ο κλάδος ωστόσο έχει φτάσει στα «όριά» του και ζητά άμεσα χρηματοδότηση. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει φαρμακοποιός στο Sky News, «θέλουμε να είμαστε το πρώτο σημείο πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και να αναλάβουμε τις ήπιες παθήσεις, ώστε οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στους γιατρούς, αλλά υποφέρουμε. Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα πλοίο που βουλιάζει και ότι θα επιβιώσει ο πιο ισχυρός».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση