Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τσουνάμι θετικών rapid tests στα φαρμακεία

5/1/2022 5:29:47 μμ
Χριστουγεννιάτικο χάος από την προσέλευση του κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέσα στην έξαρση της παραλλαγής «Ο» του κορονοϊού και με τα κρούσματα να αγγίζουν τις 50 χιλιάδες σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά για έλεγχο στα φαρμακεία, όπως και στα διαγνωστικά κέντρα, δημιουργώντας τεράστιες ουρές που πιέζουν όσο ποτέ άλλοτε τους φαρμακοποιούς. Εκτός από τους εργαζόμενους που είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στη δουλειά τους με αρνητικό rapid test, η πλειονότητα των προσελεύσεων στα φαρμακεία είναι όσοι έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα ή έχουν θετικό self test, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των θετικών τεστ που καταγράφονται και δηλώνονται από τα φαρμακεία. «Ενώ στο ξεκίνημα το να βλέπουμε 1-2 θετικά ήταν ασύνηθες, τώρα η θετική καταγραφή είναι πλέον ρουτίνα», αναφέρει ο φαρμακοποιός Κώστας Κακονίκος στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» του Blue Sky και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα.

Αν και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, η αλήθεια είναι ότι για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η σημαντική βοήθεια που προσφέρουν σήμερα τα φαρμακεία στη διαχείριση της πανδημίας.
«Αναρωτιέμαι αν τα φαρμακεία δεν είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν αυτήν την υπηρεσία, ποια θα ήταν η εικόνα σήμερα στις δομές με όλον αυτόν τον κόσμο που θα ενδιαφερόταν να κάνει μια διαγνωστική εξέταση», σχολιάζει σχετικά ο φαρμακοποιός.

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχονται τα φαρμακεία είναι ότι ο ΦΣΑ ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ να μεταφερθεί η ημερομηνία για τη συλλογή των συνταγών λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των τελευταίων ημερών, ωστόσο ο Οργανισμός δεν έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα, άρα οι φαρμακοποιοί της Αττικής σήμερα έπρεπε να έχουν έτοιμες και τις συνταγές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτήν τη χαοτική κατάσταση, έρχεται να προστεθεί και η διανομή των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με αυξημένους ελέγχους την πρώτη εβδομάδα (3 αντί για 2).

Έτσι ανακοινώθηκε από την ΗΔΙΚΑ ότι από σήμερα Τετάρτη και έως το Σάββατο 8/1 και ώρα 17:00 τα φαρμακεία χορηγούν 5 δωρεάν self tests σε όλους τους μαθητές και στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, χωρίς να εξαιρείται η αυριανή αργία των Θεοφανίων.
Τα 5 self tests θα καλύψουν τις δύο επόμενες εβδομάδες: για την πρώτη εβδομάδα τα τεστ θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1), ενώ για την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου