Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

TRUE STORY: Μία «σπάνια» ασθενής περιγράφει τη σωτήρια σχέση της με τους φαρμακοποιούς της

3/3/2021 3:31:52 μμ
Τους αποκαλεί αφανείς ήρωες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Αν με ρωτήσεις ποιος από την ομάδα των ειδικών που με παρακολουθούν είναι ο πιο σημαντικός, το πρώτο πράγμα που θα μου έρθει στο μυαλό είναι: ο φαρμακοποιός μου».
Αυτά είναι τα λόγια της Suzanne DePaolis, μιας γυναίκας από την Καλιφόρνια που στα 40 της χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο και παρακολουθείται σήμερα από ρευματολόγο, ΩΡΛ, καρδιολόγο και πλειάδα άλλων θεραπευτών. Η Suzanne πάσχει από ηωσινοφιλική κοκκιομάτωση με πολυαγγειίτιδα (EGPA), που προκαλεί σοβαρή φλεγμονή στα όργανα και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Μιλώντας για τη δυναμική σχέση που έχει με το φαρμακείο της, η ασθενής χαρακτηρίζει την ομάδα των φαρμακοποιών «αφανείς ήρωες».

«Πηγαίνω στο φαρμακείο σχεδόν κάθε εβδομάδα και είναι όλοι ειλικρινά χαρούμενοι που με βλέπουν. Τσεκάρουν αν είναι διαθέσιμα τα φάρμακά μου, με ενημερώνουν για τυχόν καθυστερήσεις και εξασφαλίζουν ότι η επανεκτέλεση της συνταγής θα γίνει στο σωστό χρόνο.
Με εκπαιδεύουν στη χρήση νέων φαρμάκων, ελέγχουν αν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις και ενημερώνουν το γιατρό αν κάτι τους ανησυχεί στην αγωγή.
Επειδή ταξιδεύω πολύ, πάντα φροντίζουν να μου δώσουν επαρκή ποσότητα φαρμάκων, ενώ όταν ξέσπασε η πανδημία, μου έφερναν τα φάρμακα στο αυτοκίνητό μου για να μην εκτεθώ στον ιό.
Πιστεύω ότι οι φαρμακοποιοί μου είναι εξαιρετικά πολύτιμοι στην προσπάθειά μου να παραμείνω υγιής».

Η Suzanne έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ενημέρωση των ασθενών που ζουν με αγγειίτιδα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Vasculitis Foundation, μιλάει σε συνέδρια, διατηρεί μια στήλη στο site: ancavasculitisnews.com και περιγράφει την ιδανική σχέση που θα έπρεπε να έχουν οι «σπάνιοι» ασθενείς με τους φαρμακοποιούς τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Υπουργική απόφαση εκπληρώνει πάγιο αίτημα της Ένωσης






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους